• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 25 de setembre del 2018

    Consulta a PAS interí: primeres proves de les oposicions


    La UB acaba de publicar la realització dels cursos preparatoris per al concurs-oposició de l’escala d’auxiliar administratiu, i que tindran lloc en el mes d’octubre. Cal, però, que facis la petició per assistir-hi, fins el diumenge 30 de setembre.

    Aquests cursos tractaran de temes relacionats amb la primera prova de les oposicions que es preveu realitzar la segona quinzena de novembre. D’altra banda a la convocatòria de les oposicions s’estableix la possibilitat de fer el mateix dia les dues primeres proves:

    “Per tal d’agilitzar el desenvolupament del procés selectiu, les proves primera i segona podran ser realitzades el mateix dia. En aquest cas, la correcció de la segona prova quedarà supeditada a la superació de la primera.”

    Des de CCOO-UB considerem que l’opció d’unificació en un dia té com a positiu que agilitza el procés, però això també pot suposar un inconvenient per a la preparació de dues proves alhora, doncs t’obliga a preparar i realitzar la segona prova, encara que suspenguis la primera. D’altra banda, si es fan les proves separades, el personal interí que us presenteu us podeu  “centrar” en una sola prova.

    Tanmateix volem saber el parer del personal auxiliar administratiu interí, abans de traslladar a la UB un posicionament definitiu sobre aquest tema, i per això fem aquesta


    CONSULTA: creus que la primera i segona prova s’han de realitzar el mateix dia?


    Pots fer-nos arribar, i compartir, les teves opinions en la nostra Web, afegint els teus comentaris en aquesta mateixa entrada.

    També recorda que tens la possibilitat de:

    - participar directament amb preguntes en el Web de CCOO-UB. Per fer això hem publicat dues “entrades” específiques de “personal laboral temporal” o “ personal funcionari interí”, i al final de les respectives “entrades” hi ha un espai per escriure les consultes o fer arribar les teves opinions.

    - rebre informació puntual del que anem pujant al Web sobre la situació de personal temporal i interí. Per fer això és suficient, per exemple, amb que facis un “respondre a” al correu de la Secció Sindical.

    FÒRUM DEBAT: PAS funcionari interí

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    51 comentaris:

    1. Jo crec que les proves haurien de ser en dos dies diferents per tal de poder centrar-nos en una i també pel gran volum de feina que comporta. Crec que ens ajudaria a estar una mica menys estressats.

      ResponElimina
    2. Dos dies és molt millor per poder preparar les dues proves de forma separada.

      ResponElimina
    3. No estic d'acord que es facin el mateix dia les dues proves.

      ResponElimina
    4. No, crec que es millor que es faci en dies diferents

      ResponElimina
    5. Bnevolgudes/Benvolguts,

      Per un tema d'organització i preparació de cada prova de forma més específica, prefereixo que les dues proves corresponent a les oposicions PAS interí es facin en diferents dies.

      Salutacions

      ResponElimina
    6. Hem esperat vuit anys per a que sortissin unes oposicions d'auxiliars i ara tot són presses per agilitzar el procés selectiu. Ja no vindrà d'un mes amunt o avall.
      Crec que és molt millor per a nosaltres fer les proves en dies diferents.

      ResponElimina
    7. La meva experiència em diu que és del tot IMPOSSIBLE fer les dues proves el mateix dia. He fet les dues oposicions anteriors i he arribat fins la fase final, passant per totes les proves i és humanament impossible fer-les alhora. La primera raó és el temps d'examen que seria, 1 hora per el tipo test i una hora i mitja per la segona prova que és totalment diferent.
      El segon motiu és la impossibilitat d'estudiar el temari de la primer examen i a més posar-te a practicar els diferents tipus de documents, tot i que a la feina fem servir algun. Recordo que la segona prova no és només la resolució d'un supòsit pràctic sino contestar 5 preguntes a desenvolupar encara que siguin curtes.
      Crec que fer-ho tot junt és un despropòsit per els treballadors que portem tants anys treballant a la casa i esforçant-nos dia a dia per complir i que mai ens donin cap facilitat. I el que seria pitjor és que si sortís al final això dels dos exàmens alhora, vosaltres, els sindicats, sigueu qui sigueu ho arribeu a permetre. Llavors en quin ulls i en quina cara ens vindríeu a dir que lluiteu pels nostres drets quan en un tema tant important com el nostre lloc de treball i les nostres vides, això ni es tindria que votar ni tan sols pensar de fer-ho.

      ResponElimina
    8. Bon dia,

      No estic a favor de fer les dues proves en un mateix dia.

      Entre la primera i segona prova crec que s'hauria de donar un temps de marge prudencial per tal de poder preparar amb garanties la segona prova, simplement per fet de que a la base de convocatòria comenta que les persones que superin els 20 punts de la fase d'oposició i que no hagin estat proposades per se nomenades funcionàries passaran a formar part de la borsa de treball. Per tant, les persones que no hagin superat aquests 20 punts i que actualment siguin personal funcionari interí, no formarà part de la borsa i se n'aniran a l'atur??. I per altra banda, també ens diu a la base de convocatòria que si les persones que superin la primera prova (coneixements), o que superin totes les parts eliminatòries i sempre que així ho faci constar en les següents bases de convocatòria, podran optar a no fer les mateixes. Això vol dir, que si trèiem bona nota, tens la possibilitat de no fer la/les proves que consideris oportunes si això ho diu la base de convocatòria propera.

      Per tant, per tot plegat crec que si es vol incentivar a que la gent actual, que treballem a la UB, sigui personal funcionari de carrera, ens han de facilitar a tenir les dues proves en dies diferents i donar un temps de marge per poder preparar les proves amb garanties.


      Que penseu?

      Salutacions

      ResponElimina
      Respostes
      1. CCOO-UB: compartim que les proves siguin en dates separades.
        Pel que fa a la borsa de treball, es manté en primer lloc les persones interines de l'actual borsa

        Elimina
    9. MILLOR EN DIFERENTS DIES.
      GRACIES

      ResponElimina
    10. Personalmente millor separadas. Però el que no entenc és que traslladeu la vostra posició a que la gent a sobre us hagi d'estar dient el què heu de fer? Sou vosaltres els que esteu representant a la gent de la UB i en comptes de defensar-la o mullar-vos, traslladeu la responsabilitat a que la gent ens mullem? Doncs convoqueu una reunió de PAS i doneu la cara. No sé chicos, haceroslo mirar un poquito.

      ResponElimina
      Respostes
      1. No deixa de ser sorprenent que et queixis d’una iniciativa que vol fomentar la participació del personal directament afectat...
        En tots el processos que afecten al personal interí CCOO-UB estem participant activament (renovacions, llistes d’espera, convocatòria d’oposicions, etc.), i ara, atesa la possibilitat que contempla la convocatòria de les Oposicions, en el nostre grup vam valorar que el més positiu era fer les dues primeres proves separades.
        Tanmateix creiem que és important també que les persones afectades ens facin arribar els seus comentaris abans de prendre una decisió definitiva.

        Elimina
    11. JO PREFEREIXO FER ELS EXAMENS SEPARATS, JA TENIM PROU TEMARI PER ESTUDIAR I PER CONCILIAR EL TEMPS DE TREBALL, D'ESTUDI I FAMILIAR.

      ResponElimina
    12. Bon dia,
      Sóc funcionaria interina i no estic d'acord en què les proves del concurs oposició es facin el mateix dia.
      Gràcies,

      Marga Freixa

      ResponElimina
    13. No rotundo
      evidentment,es preferible fer la primera proba esperar els resultats i , si escau, fer la segona proba i no fer-la si o si, tot i que suspenguis la primera...

      ResponElimina
    14. No estic d'acord en que es facin les proves el mateix dia.
      Si es fes el mateix dia primer suposa estudiar 2 proves, segon fer moltes d'hores d'examen el mateix dia i tercer si suspens la primera prova si o si hauries fet la segona...
      No em sembla gens bé que es facin el mateix dia.

      ResponElimina
    15. No estic d´acord en fer les dues proves el mateix dia. És millor fer-les en dies separats, encara que això impliqui enderrerir tot el procés. Després de tants anys sense que hagin sortit oposicions, no vé d´aquí.

      ResponElimina
    16. En 2 dies si us plau !!
      Gràcies

      ResponElimina
    17. Jo crec que les dues proves s'haurien de fer en dies diferents ja que el temari es molt extens i no veig gaire lògic el preparar les dues proves per al mateix dia.

      ResponElimina
    18. Coincideixo que es millor fer-ho en dos dies separats, m'agradaria poder opositar a les dues proves

      ResponElimina
    19. És millor que les proves es facin en 2 dies separats. Per poder fer la 2ª prova millor i també, si es suspèn el test, són feina i temps perduts

      ResponElimina
    20. Benvolguts,

      Jo prefereixo que siguin en dos dies. Ja tenim força feina que a més haver de preparar dos proves sense marge de temps i no sabent que haguem aprovat la primera

      ResponElimina
    21. Porfavor el dos días diferentes!!! Como siempre!!! Gracias!!!

      ResponElimina
    22. No estic d'acord en fer les dues proves el mateix dia. Els interins, portem molts anys esperant una possibilitat per regularitzar la nostra situació mitjançant una oposició. De mentre, veiem com a companys nostres els hi fan contractes de laborals on cobrem un sou més elevat, tenen un millor horari i mai hauran d'enfrontar-se a estudiar el temari d'una oposició. Cobreixen possibles places que poden ser de funcionari sense cap mena d'esforç. A nosaltres, ens toca esforçar-nos i estudiar per treure unes oposicions on la oferta de places és ridícula. A més a més, amb mesures com aquestes, se'ns incrementa el grau de dificultat per tal de poder superar el concurs.

      ResponElimina
    23. Preferiria que sugui en dos dies.

      ResponElimina
    24. Fer les proves per separat ja que si no superem el test perquè has de fer la segona prova si no s'ho miraran...

      ResponElimina
    25. M'agradaria que les proves siguin en dos dies... Penso que ja anem prou atabalats perquè a més tot coincideixi el mateix dia. A més no trobo sentit fer les dues el mateix dia, ja que si no superem la primera, no faria falta realitzar la segona prova.
      Moltes gràcies!

      ResponElimina
    26. Personalment crec que és millor en dos dies diferents, tan per poder preparar-te les proves millor com per poder realitzar les proves en condicions, ja que tantes hores seguides d'examen no permeten donar el màxim nivell d'un mateix.

      ResponElimina
    27. MILLOR EN DIFERENTS DIES.
      GRACIES

      ResponElimina
    28. Haurien de ser proves separades. És una bogeria fer-les totes dues el mateix dia, no li trobo cap aspecte positiu a que ho siguin i si molts aspectes negatius.

      ResponElimina
    29. Prefereixo fer les proves en dos dies diferents.

      ResponElimina
    30. Prefereixo que es realitzin en dos dies diferents.

      ResponElimina
    31. Prefereixo en dies diferents

      ResponElimina
    32. Em sembla molt injust que siguin les dos proves el mateix dia. T'obliga a preparar-te el temari i els supòsits pràctics per a la primera data d'examen, lo que supossa doble feina i molta més pressió i, a sobre, si no passes la primera prova no et corregeixen la segona, amb la qual cosa tant esforç no ha servit de res. Penso que no és equitatiu ni just.

      ResponElimina
    33. Millor en dos dies diferents.
      Crec que aquesta decisió ja hauria d'haver-se publicat a la convocatòria, des del primer moment, com es publica en totes les oposicions. No és comprensible que les fases de les proves no s'exposin de forma clara. El que no pot ser és que ara vulguin fer les proves a corre cuita,...

      ResponElimina
    34. Haurien de ser proves separades.

      ResponElimina
    35. Prefereixo en dies diferents.

      ResponElimina
    36. Prefereixo fer les proves en dies diferents, no més dificultats als que ens juguem el nostre lloc de treball en un exàmen siusplau. Aprofito l'ocasió per trasladar la meva disconformitat amb la decisió de deixar fora de la borsa d'interins totes aquelles persones que han entrat a la UB a partir del gener de 2016.
      Em sembla absolutament injust que es fagi aquest tall a una data (1 de gener de 2016) al·legant que totes aquestes persones no han fet proves per entrar, quan és més que patent que hi ha molta gent del 2015 i anterior que han entrat en les mateixes circumstàncies.
      Per altra banda, quan surtin els resultats hi haurà molta d'aquesta gent que portarà fins a 3 anys treballant a la UB i crec que és totalment incongruent que estiguin en les mateixes condicions que la gent que hi accedeix des del carrer.
      Des de que vaig entrar, sempre he escoltat que la voluntat de la UB és regularitzar, amb el pas del temps, la situación dels interins...i ara resulta que entre aquesta voluntat està deixar a l'atur a moltes d'aquestes persones jugant-se el seu lloc de treball en un exàmen.
      M'agradaria donar veu a aquesta situació que afecta a molta gent de la casa.

      ResponElimina
      Respostes
      1. CCOO-UB:
        La selecció de personal interí ha estat sempre una qüestió de gran importància en la nostra actuació, i, sense entrar en detalls dels darrers anys, si val la pena fer algunes fites rellevants:

        1. A la UB fa anys es va aconseguir un criteris de “borsa” d’interins, que permetés d’una banda establir un procediment d’acord amb les llei, i d’altra banda poder vetllar per el personal interí mitjançat una llista d’espera ordenada. Així al desembre de 2015 finalment es va acordar un Reglament de selecció que alhora servia per protegir al personal interí de la UB que hi havia en aquell moment.

        2. L’esmentat Reglament també regula com fer l’ampliació les llistes d’espera. Tanmateix la UB des del 2016 ha incomplert aquesta previsió i ha anat fent nomenaments “via urgència” i sense les previsions legals de (publicitat de les proves, temaris, etc). Això en aquests moment és un greu problema, doncs la gent que heu estat nomenada d’aquesta manera no formeu part de la bossa de desembre de 2015, atès que heu entrat amb posterioritat

        3. Per tal de regularitzar aquesta situació, al juliol de 2017 es va signar un acord per tal de fer al setembre una “ampliació de la bossa d’interins”. Tanmateix, una vegada més la UB incompleix l’acord i continua fent nomenaments “via urgència”

        4. Ara be, encara que tot això no dona resposta a la teva inquietud, t’expliquem els passos previstos:

        - La resolució de les oposicions convocades donarà lloc a una “borsa de personal interí”, i hem de garantir que la gent de la llista d’espera de desembre de 2015 hi estigui.

        - També, com sempre s’ha fet i d’acord amb la legalitat, s’ha d’incloure a la gent que “aprovi” les oposicions però es quedi “sense plaça”

        - Així mateix des de CCOO-UB treballarem per veure com solucionar la problemàtica creada amb tot el personal interí que treballa a la UB i que no forma part de l’actual “borsa d’interins”. En aquest cas, que es precisament el que tu exposes, ho hem de negociar amb la UB i en aquest sentit estem valorant diferents possibilitats, i qualsevol proposta que ens facis arribar serà benvinguda i analitzada.

        Elimina
    37. Sens dubte en dies separats, es molt injust.

      ResponElimina
    38. Preferiria fer-ho en dos dies diferents.
      Moltes gràcies

      ResponElimina
    39. Ja que ho pregunteu, crec que és obvi la resposta, en dos dies diferents. Aprofitant que ens demaneu l'opinió, també m'agradaria deixar la meva queixa, estic totalment en desacord del tema d'excloure (en el cas de suspendre les opos) de la borsa d'interins aquells que vam entrar a partir de gener del 2016. És totalment injust, a més de tenir doble pressió tant per aprovar les opos com per estar dintre de la borsa quan ja fa anys que estem a la casa. No se pas si servirà de res aquesta queixa, però sou conscients de la quantitat de gent que pot arribar afectar? Si ens representeu estaria molt bé que tinguéssiu ben en compte aquesta situació donat que és totalment injust la decisió que veu prendre davant de la situació en la qual ens trobem.

      ResponElimina
      Respostes
      1. CCOO-UB:
        La selecció de personal interí ha estat sempre una qüestió de gran importància en la nostra actuació, i, sense entrar en detalls dels darrers anys, si val la pena fer algunes fites rellevants:

        1. A la UB fa anys es va aconseguir un criteris de “borsa” d’interins, que permetés d’una banda establir un procediment d’acord amb les llei, i d’altra banda poder vetllar per el personal interí mitjançat una llista d’espera ordenada. Així al desembre de 2015 finalment es va acordar un Reglament de selecció que alhora servia per protegir al personal interí de la UB que hi havia en aquell moment.

        2. L’esmentat Reglament també regula com fer l’ampliació les llistes d’espera. Tanmateix la UB des del 2016 ha incomplert aquesta previsió i ha anat fent nomenaments “via urgència” i sense les previsions legals de (publicitat de les proves, temaris, etc). Això en aquests moment és un greu problema, doncs la gent que heu estat nomenada d’aquesta manera no formeu part de la bossa de desembre de 2015, atès que heu entrat amb posterioritat

        3. Per tal de regularitzar aquesta situació, al juliol de 2017 es va signar un acord per tal de fer al setembre una “ampliació de la bossa d’interins”. Tanmateix, una vegada més la UB incompleix l’acord i continua fent nomenaments “via urgència”

        4. Ara be, encara que tot això no dona resposta a la teva inquietud, t’expliquem els passos previstos:

        - La resolució de les oposicions convocades donarà lloc a una “borsa de personal interí”, i hem de garantir que la gent de la llista d’espera de desembre de 2015 hi estigui.

        - També, com sempre s’ha fet i d’acord amb la legalitat, s’ha d’incloure a la gent que “aprovi” les oposicions però es quedi “sense plaça”

        - Així mateix des de CCOO-UB treballarem per veure com solucionar la problemàtica creada amb tot el personal interí que treballa a la UB i que no forma part de l’actual “borsa d’interins”. En aquest cas, que es precisament el que tu exposes, ho hem de negociar amb la UB i en aquest sentit estem valorant diferents possibilitats, i qualsevol proposta que ens facis arribar serà benvinguda i analitzada.

        Elimina
    40. Jo vull que les dues proves siguin en diferents dies. Crec que ens perjudica fer-les en un sol dia.

      ResponElimina
    41. Veig que el cuorum general es fer-ho en dos dies diferents; jo preferiria fer-ho el mateix dia, però si la tònica general per facilitar la concentració en dos tipus de probes diferents (encara que penso que estan molt relacionades entre elles) es fer-ho en dos dies: endavant!

      ResponElimina
    42. Sens dubte, és molt millor en dos dies diferents, ambdues proves. Quan de marge hauria entre una i l'altre en aquest cas?

      ResponElimina
    43. Crec que les proves haurien de ser realitzades en dies diferents, ja que d'aquesta manera les persones que fem l'examen podem gestionar-nos millor l'estudi, centrar-nos més en una sola prova i no realitzaríem la segona prova sense necessitat en cas de no superar la primera.

      Anims a tothom!

      ResponElimina
    44. CCOO-UB. Resultat de la consulta:

      Pel que fa a la consulta sobre la conveniència de fer de manera separada les dues primeres proves, i ateses les respostes rebudes (en la gran majoria opineu que es facin en diferents dies), CCOO-UB ens ratifiquem en considerar la importància de què el personal que us presenteu us pugueu “centrar” en la primera prova.

      Per tant traslladarem aquest posicionament a les diferents instàncies de la UB.

      També volem aprofitar per agrair-vos la participació en la consulta realitzada amb l’aportació dels vostres comentaris.

      ResponElimina

    Item Reviewed: Consulta a PAS interí: primeres proves de les oposicions Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt