• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimecres, 9 de gener del 2019

    Les retribucions del personal creixeran des l’1 de gener de 2019 el 2,25%


    CCOO signa l’increment salarial de l’any 2019 per al personal de la Generalitat i de les universitats públiques
    A l'àmbit de l'educació aquest acord és d'aplicació a les treballadores i treballadors (funcionaris o laborals) dels centres públics de la Generalitat, de les universitats públiques i dels centres concertats.

    El dia 8 es va reunir la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat i va acordar l’increment retributiu per l’any 2019.
    L'increment de les retribucions per a 2019 estableix una pujada fixa del 2,25% en tots els conceptes i per a totes les empleades i empleats públics de la Generalitat, a la qual cal sumar un percentatge variable que pot arribar al 0,25%, lligat a l'evolució del PIB.
    Els empleats públics comptaran, a més, amb un altre 0,25% de fons addicionals que cal negociar amb els sindicats de la Mesa com es farà el repartiment.
    Increment retributiu 2019
    FIXE
    2,25%
    + Fins a 0,25% (segons PIB) a partir de juliol:
    PIB igual a 2,1%
    2,30%
    PIB igual a 2,2%
    2,35%
    PIB igual a 2,3%
    2,40%
    PIB igual a 2,4%
    2,45%
    PIB igual o superior a 2,5%
    2,50%
    + 0,25% fons addicional
    + 0,25%
    L’acord signat avui incorpora l’increment que CCOO ja va acordar el passat mes de març a Madrid en el marc del “II Acord per a l’ocupació pública i de condicions de treball”.
    El proper 15 de gener continua la negociació de recuperació de drets
    Aquest acord d’increment retributiu s'uneix a altres signats per CCOO amb el Govern de la Generalitat els últims mesos.
    CCOO després d'un procés de negociació i pressió intensa va aconseguir el passat desembre de 2018 l’acord amb garanties per a la recuperació de les pagues de 2013 i 2014.
    El mateix Acord contemplava el compromís de noves mesures socials, laborals, i de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral, entre d'altres. Aquesta negociació començarà el proper 15 de gener de 2019.
    Anteriorment CCOO també va signar l’acord per recuperar el 100% de sou  en tots els casos d’Incapacitat Temporal (IT), des del primer dia, o l'acord per reduir la temporalitat del 30% al 8%, donant estabilitat a les plantilles, que ha possibilitat aprovar una àmplia oferta d’ocupació pública enguany i durant els propers anys.
    CCOO emplaça al Govern a mantenir aquesta línia de recuperació de la negociació col·lectiva, a comprometre’s -amb fets, no amb paraules-  i reconèixer l'esforç que els empleats públics han fet per mantenir els serveis públics, amb la seva dedicació, esforç i professionalitat.
    CCOO continuarà amb la lluita per la recuperació dels drets arrabassats i la millora de les condicions de treball. Encara ens queden molts drets i retribucions per recuperar: revertim les retallades, recuperem drets, salaris i ocupació, millorem de les condicions de treball, defensem els serveis públics, defensem la negociació col·lectiva...
    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Les retribucions del personal creixeran des l’1 de gener de 2019 el 2,25% Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt