• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimarts, 18 d’octubre del 2022

  Important Acord d’Estabilització del PAS Interí a les 7 Universitats Públiques Catalanes
   A la darrera Mesa d’Universitat, i després de setmanes de negociació, CCOO hem tancat, conjuntament amb CAU i CSC, un important acord sobre l’aplicació de la llei d’estabilització a les set universitats públiques catalanes. 

   

  La nostra intenció a l’inici de la negociació era esprémer al màxim el marc normatiu per fer el procediment més facilitador al nostre personal temporal, laboral i funcionari. 

   

  Així doncs, vam presentar una proposta detallada i exhaustiva que incloïa les realitats específiques de les diferents places de les set universitats públiques. 

   

  Què volíem en els concursos de mèrits? (les places de la disposició addicional 6a i 8a de la Llei 20/2021, ocupades abans de l’1 de gener de 2016) 

   

  Per CCOO l’experiència havia de tenir un pes decisori als processos selectius i, alhora, calia limitar els topalls que poguessin generar places vacants. 

   

  Què hem aconseguit? 

   

  ·         El pes de l’experiència al concurs de mèrits arriba fins al 80%. Són 80 punts sobre 100 punts. Volem recordar que a la Generalitat l’experiència només arriba al 60% en aquests processos. Alhora, a les convocatòries es concretaran mecanismes per tal que les persones que hagin canviat de lloc de treball no es vegin afectades negativament. 

   

  ·         L’acord també contempla que aquelles persones que hagin superat un procés sense plaça o proves en processos anteriors obtinguin fins a 10 punts. 

   

  ·         La puntuació mínima per a superar el procés és de 30 punts sobre 100 punts. 

   

  Què volíem pel que fa a les places que van per concursos-oposició? (les referides a l’article 2 d’aquesta mateixa llei) 

   

  Eren necessàries unes oposicions on la fase de concurs fos el més determinant possible i la fase d’oposició fos facilitadora per al personal temporal. 

   

  Què hem aconseguit? 

   

  ·         A la fase de concurs l’experiència també tindrà un pes d’un 80% com a mínim i els criteris i percentatges de valoració seran els mateixos als aplicats pel concurs de mèrits. 

   

  ·         Les proves de la fase d’oposició no seran eliminatòries.  

   

  Us animem a llegir aquí el text sencer de l’Acord

   

  Aquest Acord, en definitiva, suposa una adaptació de la Llei Estatal 20/2021 per a la reducció de la temporalitat de l’ocupació pública a les característiques específiques de les universitats públiques catalanes amb l’objectiu principal d’assegurar el caràcter estabilitzador dels processos selectius que, els pròxims mesos, afectaran centenars de persones interines.  

   

  Finalment, cal dir que, amb aquest Acord, assolim la fita important de reduir la temporalitat del PAS de les universitats públiques a cotes residuals. El personal interí, després d’anys d’esforç, s’ho mereixia! 

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Important Acord d’Estabilització del PAS Interí a les 7 Universitats Públiques Catalanes Rating: 5 Reviewed By: Leandro
  Amunt