• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dilluns, 20 de febrer del 2023

    Carrera Horitzontal del PAS (EBEP). I a la UB?

     


    Als inicis del mandat de l’actual equip rectoral, ens explicaven que tenien interès de parlar de la carrera horitzontal del PAS, però... dos anys desprès continuem sense cap proposta. 

     

    La carrera horitzontal és part de la carrera professional, que s’afegeix a les tradicionals de caràcter vertical: concursos i oposicions. En concret la carrera horitzontal significa la promoció en el propi lloc de treball, sense necessitat de concursos u oposicions. 

     

    - Normativa de referència: Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) 

     

    La Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l’EBEP, expressa en la seva exposició de motius que cal introduir reformes que millorin l'eficàcia del sistema i els estímuls i les expectatives dels funcionaris, i permet que es configurin models de la carrera horitzontal, desvinculada dels canvis de llocs de treball i basada en el desenvolupament de les competències i en el rendiment. Això és aplicable a tot el PAS, funcionari o laboral. 

     

    Així l'article 16 regula el concepte, els principis i les modalitats de la carrera professional, en la que una de les de les seves modalitats, és la carrera horitzontal, que consisteix en la progressió de grau, categoria, esglaó o altres conceptes anàlegs, sense necessitat de canviar de lloc de treball. 

    L’article 17 estableix que s’articularà un sistema de graus, categories o esglaons d’ascens i s’ha de fixar la remuneració a cadascun d’aquests i, amb caràcter general, seran consecutius. 

    Doncs be, desprès de dos anys de l’actual equip rectoral, continuem sense parlar d’aquest important tema. I ens preguntem: quan comencem a parlar-ne? 

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Carrera Horitzontal del PAS (EBEP). I a la UB? Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt