• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dilluns, 16 de novembre del 2015

    Implementació RAG: problemàtiques amb la redistribució de personal


    Al nostre informe i comentaris de 14 d’octubre ja plantejàvem la important problemàtica de la implementació “efectiva” de la Reforma de l’estructures d’Administració i Gestió (RAG), és a dir, com es reassignen els efectius de personal. Recordeu que la proposta de la UB (punt 4.5: adequació a l’estructura prevista d’aprovació de l’RLT, del document “implementació de la reforma de les estructures administratives i de gestió (RAG) marc de referència per a l’elaboració de l’RLT de PAS 2015/16” ) estableix el següent:

    “En el cas d’aprovacions parcials d’estructures per Consell de Govern, la provisió serà per adscripció provisional fins l’aprovació definitiva de totes les estructures. Un cop s’hagin aprovat totes les estructures de la Universitat de Barcelona, es realitzarà un concurs general.”

    Aquestes “aprovacions parcials” es refereixen a les aprovacions dels diferents Plans d’Ordenació (PO), dels qual ja hi ha dos previstos (Mundet i Farmàcia/Torribera). Malgrat que hi ha una dada positiva (hi haurà un concurs general en el que tothom podrà concursar al mateix temps), aquesta previsió és molt problemàtica atès que:

    ·         El concurs general esmentat està previst convocar-ho a l’últim trimestre de 2016, però, encara que es compleixin els terminis previstos, fins el 2017 no es resoldria.

    ·         Preveu multitud d’adscripcions provisionals,  i els seus dubtes: com s’atorguen les adscripcions provisionals? Quins efectes tindrà en el concurs posterior? Estarà aquet condicionat per les “tasques desenvolupades transitòriament”

    Tanmateix les alternatives al procediment d’implementació no són gaire clares, com per exemple:

    ·         Alternativa 1: concursos parcials, cada vegada que s’aprovi un Pla específic. Per exemple Mundet.

    Avantatge: no hi ha situacions provisionals, amb tota la incertesa que això provoca i possibles condicionaments del concurs general proposat per la UB al portar-se un determinat temps en adscripció provisional.

    Problema: en els primers concursos parcials hi participarà tot el que aspiri a aconseguir un dels llocs de promoció, i això anirà disminuint a mesura que s’aprovin més Plans parcials, fins a l’últim, atès que ja s’hauran ocupat en els concursos parcials anteriors la gran majoria de llocs de promoció, i, per tant, hi haurà menys competència

    ·         Alternativa 2: concursos parcials però restringits al personal de la Zona

    Avantatge: s’evita el problema dels concursos parcials oberts, pel que fa a la diferent situació de competidors potencials

    Problema: no deixes participar a tothom que reuneix els requisits. D’altra banda és molt aleatori, depenen del PO i de la situació del propi Centre afectat (si hi ha més vacants, etc) poden haver-hi més o menys possibilitats de promoció. Lògicament, el personal que pot participar en la “seva Zona”, no ho podrà fer a la resta.


    Com veieu la situació és complexa i cal debatre en profunditat les diferents alternatives, tenint en compte que el criteri ha d’ésser el mateix per a tots el PO. En aquest sentit el teu parer és important i t’animen a que ens facis arribar les teves opinions, per exemple mitjançant aquest blog.
    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Implementació RAG: problemàtiques amb la redistribució de personal Rating: 5 Reviewed By: f
    Amunt