• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 3 de maig del 2018

    Increment de retribucions del Gerent: 15%!


    A corre cuita! la primera acció del canvi de Gerent de la UB ha estat la pujada de les retribucions del càrrec en un 15%, concretament passa de 100.000€ a 115.000€.


    Sense cap informació ni justificació prèvia, ens vam assabentar de la proposta pocs dies abans de les respectives reunions de les Comissions delegades del Consell de Govern, la Econòmica i la de PAS. L’increment en sí mateix ja és exagerat però les motivacions i una anàlisi de la realitat que ens volta, dintre i fora de la UB, ho fa encara més incomprensible. Anem a pams:

    Les justificacions de paraules que el sr. Rector va explicar:

    ·         El sr. Oriol Escardibul passa a serveis especials com a professor titular i això li suposa que, en un “lapsus de temps” no acumular temps per computar períodes per avaluar els mèrits de docència i de recerca. Així mateix ha de renunciar a molts projectes de recerca.

    ·         També explica que el nou gerent ha d’assumir responsabilitats de dos vicerectorats que desapareixen: el d’Economia i el de PAS.

    ·         Per últim explica que no hi ha cost en aquesta situació per compensar-se altres “baixes”

    CCOO-UB ens vam manifestar en contra de la proposta per la forma i pel fons:

    Forma: manca d’informació en temps i forma, malgrat que divendres passat es va demanar per correu electrònic

    Fons: es tracta del 3r alt càrrec al darrer any que es pugen les retribucions: Administradora Farmàcia, Cap assessoria, i ara Gerent (hi ha també un 4t cas però que en aquest moments correspon a una plaça vacant)

    I el principal per nosaltres: hi ha moltíssima gent que no te reconegudes les tasques des de fa anys, tot l’increment funcions, la manca de RLT del PAS (una vegada més), etc.

    El personal de la UB està patint una greu situació: anys de retallades, de precarització, de manca de reconeixement del treball, de manca de promoció, de degradació de condicions laborals (cas emblemàtic la situació de molt professorat associat), etc. Doncs be, en aquest context, un increment del 15% a qui més guanya no és un tema menor, i a més, val la pena recordar que hi ha previst un altre 20% d’increment per retribucions variables per objectius (si be ara no s’aplica per prohibició legal, però això és temporal i canviarà)

    Situació exterior. Si mirem el que cobren les gerències de les universitats publiques del nostre entorn, actualment ja estaven per sota del que guanya el de la UB, i fins i tot ara, amb aquest increment, el Gerent de la UB passarà a guanya més que qualsevol Conseller de la Generalitat de Catalunya! Alguns exemples:

    UPC: 93.000
    UAB: 98.000
    Conseller/a: 109.000

    No es gens exemplar i, en aquest temps de retallades i precarització, el missatge que es transmet a la Plantilla de la UB és desmoralitzador. Per tots aquests motius, CCOO-UB valorem com a un greu error aquesta aprovació, i demanem al sr. Rector, al Consell de Govern i, en última instància al Consell Social, que es repensin aquesta decisió.



    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Increment de retribucions del Gerent: 15%! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt