• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dilluns, 22 d’octubre del 2018

    Comunicat de CCOO després de la 1a reunió preparatòria de la MU



     
    El divendres (19/10/2018) s’ha celebrat una reunió per avançar en els temes que tractarem a la propera Mesa d’Universitats. Hi han participat representants de les universitats públiques i de CCOO i UGT, els sindicats presents a la Mesa. Les qüestions més rellevants han estat:

    Cobrament del 100 % del salari en cas de baixa per malaltia comuna (IT)
    En aquest punt, s’ha evidenciat que el Decret de la Generalitat (5/2018) representa un aixecament de la suspensió dels convenis col·lectius en aquesta qüestió i, per tant, que a partir de l’entrada en vigor del Decret (19/10/2018) s’ha d’aplicar directament a tot el personal laboral (PAS i PDI) i, per equiparació, també al personal funcionari. En aquest punt, CCOO hem demanat, addicionalment, que les baixes actuals s’incloguin en l’aplicació per no perjudicar, ni un dia més, als companys i companyes que estan de baixa per malaltia.

    Dies d’indisposició
    Fa unes setmanes, les gerències de les universitats ens van fer saber que denunciaven l’acord sobre indisposicions que vam pactar el 2013. Ara volen aprofitar la publicació del Decret per intentar retallar altra vegada els nostres drets i proposen eliminar els dies d’indisposició: això obligaria al personal a demanar la baixa des del primer moment en qualsevol indisposició, amb totes les dificultats que això comporta tant pel treballador com per al funcionament de les universitats. CCOO hem manifestat el nostre rebuig absolut a aquesta proposta i hem deixat clar que negociem per recuperar i millorar els drets dels treballadors i les treballadores de  les universitats. Considerem que és lamentable que, quan encara no hem recuperat allò que ens van arrabassar, alguns pretenguin tornar a les retallades, especialment dels drets relacionats amb la salut.

    Increment salarial 2018
    Està previst que el pagament de l’1,75% (1,5% des de gener + 0,25% des de juliol) i dels endarreriments corresponents es faci efectiu al mes de novembre. En relació al 0,2% addicional, CCOO proposem que es faci un repartiment lineal i consolidable, tal com es farà a la Generalitat, amb l’acord de CCOO i UGT. Amb aquest sistema, s’aconsegueix que hi hagi una redistribució de la renda, de manera que els col·lectius amb els salaris més baixos tinguin un increment proporcionalment més elevat.

    D’altra banda, a la reunió també s’ha plantejat, de manera més breu, la possibilitat d’incloure  declaracions conjuntes en relació a l’oferta pública d’ocupació, a la jornada laboral i a la intensificació en recerca en els períodes posteriors als permisos de maternitat. En tots els casos, CCOO hem reivindicat la necessitat de recuperar la negociació col·lectiva en el nostre àmbit i hem plantejat que, per a nosaltres, aquestes propostes tindran sentit si són un punt de partida comú que permetin aconseguir millores significatives que es concretaran amb la negociació a cada universitat.

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Comunicat de CCOO després de la 1a reunió preparatòria de la MU Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt