• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimecres, 15 de gener del 2020

  Queixa al Síndic per manca de la RLT de PDI


  El personal docent i investigador (PDI) de les universitats públiques catalanes pateix un greu problema de precarietat en termes d’estabilitat i de promoció.

  Especialment greu és la situació del professorat que és contractat fraudulentament a través de contractes de professor associat i visitant, és a dir, vinculat a les universitats respectives a través de successius contractes temporals tot i impartir docència que correspon a necessitats permanents, de desenvolupar una carrera investigadora contínua i d’exercir càrrecs a les Facultats i en els departaments. D’altra banda, les traves interposades per les universitats públiques catalanes a l’aplicació íntegra de l’Estatut de Personal Investigador en Formació comporta que el professorat més jove vegi innecessàriament escurçada la possibilitat de desenvolupar la seva carrera acadèmica i investigadora, la qual cosa se suma a la incertesa de la continuïtat d’aquesta una vegada finalitzada l’etapa predoctoral.

  Entre d’altres factors que han portat al personal docent i investigador a patir aquesta precarietat es troba l’absència de les Relacions de Llocs de Treball de les diferents universitats del sistema públic català i, per tant, d’una correcta gestió de PDI de les universitats públiques catalanes.  Davant la no obertura de les negociacions, CCOO ha presentat la corresponent queixa davant el Síndic de Greuges de Catalunya.

  Pots llegir el comunicat sencer fent clic aquí.

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Queixa al Síndic per manca de la RLT de PDI Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt