• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimecres, 4 de març del 2020

  8 de març: CCOO feminista: denúncia i acció  Les activitats al voltant del 8 de Març, en marxa


  Durant més de tres setmanes, del 18 de febrer al 15 de març, estan tenint lloc les activitats organitzades per CCOO de Catalunya arreu del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El punt de partida va ser l’assemblea general de dones, el 18 de febrer, amb un èxit rotund amb l’assistència de més de 700 dones en un acte exclusiu per elles. Enguany el lema és “CCOO feminista: denúncia i acció” i la campanya està centrada en les discriminacions de gènere, com les bretxes (la salarial, especialment), els col·lectius en situació precària, les violències contra les dones, els plans d’igualtat o els registres salarials, entre d’altres. Els actes tenen lloc a empreses, a les seus del sindicat arreu de Catalunya i també al carrer.

  Assemblea de dones a Madrid. Al voltant d’unes setanta dones sindicalistes de CCOO de Catalunya es van desplaçar a Madrid el dia 27 de febrer per participar en una assemblea de dones que va tenir lloc a la capital de l’Estat, concretament, a l’Auditori Marcelino Camacho, amb el títol “Mujeres en clave violeta”.

  La Secretaria de les Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya presentarà dos informes, un sobre bretxa salarial i un altre sobre condicions socials i laborals de les dones, i també ha impulsat un acte reivindicatiu el 6 de març, amb una acció de denúncia a Inspecció de Treball i concentració a foment.

  Finalment, el 8 de MarçCCOO participarà en la manifestació programada pel Moviment Feminista a les 17h, a Barcelona, així com en aquelles que es convoquin en altres punts de Catalunya.

  Agenda d’activitats a Barcelona

  — 21 de febrer: ruta de dues hores per conèixer una part de la Barcelona feminista.
  — 2 de març, de 10.00 a 13.00 h, a Badalona. Jornada de bretxa i registre salarial.
  — 2 de març: taller de protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe, a Barcelona. Organitzat per la Federació de Serveis.
  — 3 de març: taller de càlcul de bretxa salarial i registre salarial, a Barcelona. Organitzat per la Federació d’Indústria.
  — 4 de març, de 10.00 a 13.15 h, a BarcelonaJornada-taller 'Bretxa salarial: detectar-la i eliminar-la'. Organitza: Federació Serveis a la Ciutadania (FSC)
  — 4 de març: taller de plans d’igualtat i cosificació, a Barcelona. Organitzat per la Federació de Sanitat.
  — Del 4 al 12 de març: Exposició "Treballadores del Món". Organitza CCOO del Baix Llobregat
  — 5 de març, a les 10.00 h, al local CCOO de Vic (Plaça Lluís Companys, 3), 'Taller de prevenció i actuació davant l’Assetjament sexual i per raó de sexe', impartit per Lluïsa González responsable de la secretaria de Dones LGTBI de CCOO del Vallès Oriental, el Maresme i Osona. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a [email protected]. Data límit per a la inscripció: 4 de març
  — 6 de març, a les 10.00 h, tindrà lloc a la seu d’Inspecció de Treball (Sepúlveda, 148 – 150 de Barcelona), la presentació de denúncies contra empreses que no tenen plans d’igualtat registrat malgrat tenir l’obligació legal de fer-ho. Hi participaran membres de la Secretaria de les Dones i d'Acció sindical de CCOO de Catalunya i diferents delegades de les empreses denunciades.
  — 6 de març, a les 11.00 h, a Barcelona, sortiran tres columnes de treballadores i treballadores de diferents sectors i convenis col·lectius que confluiran a les 12 hores en una concentració davant Foment del Treball. Les columnes sortiran de Plaça de Catalunya i baixarà per Portal de l’Àngel, la segona de Plaça Urquinaona i baixarà per Via Laietana, i la tercera de davant Correos i pujarà per Via Laietana. Davant Foment hi haurà parlaments.
  — 6 de març: acte "Plans d'igualtat, Caminem col·lectivament". Organitza CCOO del Baix Llobregat
  — 6 de març, a les 12.00 h, concentració de delegades i delegats i lectura del manifest conjunt CCOO-UGT, a la Plaça de la Porxada de Granollers. Cal portar samarreta lila.
  — 6 de març, a les 12.00 h, a la Plaça de Sant Roc, trobada feminista organitzada per la secció sindical de CCOO de l'ajuntament de Sabadell.
  — 7 de març, de 10.30 a 13.30 h, a CCOO de Terrassa, Gimcana feminista. Inscripcions: 93 780 71 66 o https://bit.ly/GimcanaFeministaTerrassa
  — 8 de març, a les 11.00 h, trobada al Mural Homenatge a les Dones situat al Camí de la Geganta. Sortirem fent batukada fins a la porta de L’Ajuntament de Mataró i a les 12.00 h lectura del manifest conjunt de CCOO, UGT i el Teixit de Dones,
   — 8 de març, 12.30 h, a la Plaça dels Països Catalans, Manifestació feminista a Terrassa. Sortirem en tres columnes que confluiran al monument de la Dona
  Estació de Renfe Centre - FGC Nord, 12.30 h i Plaça 1 de Maig de Sant Pere Nord, 12.30 h
  — 8 de març, a les 17.00 h, manifestació unitària programada pel Moviment Feminista. Sortida des de la Plaça Universitat de Barcelona (punt de trobada de CCOO: 16.30 h al carrer Aribau, entre Gran Via i Diputació). Porta la teva samarreta lila i vine amb la teva amiga, les teves germanes, cosines,filles, mare, àvies… i amb qui vulguis però vine i no et quedis a casa!
  —11 de març, a les 10.00 h, a CCOO de Mataró (c/ Castaños, 120), 'Taller de prevenció i actuacio davant l’Assetjament sexual i per raó de sexe', impartit per Lluïsa González, responsable de la secretaria de Dones i LGTBI de CCOO del Vallès Oriental, el Maresme i Osona. Cal fer inscripció prèvia enviant correu [email protected].
  Data límit per a la inscripció: 9 de març
  — 14 de març: trobada de treballadores de la llar, a Barcelona. Organitzat per la Federació de Construcció i Serveis.
  — 15 de març: Caminada a l'ermita de Collbàs. Organitza CCOO del Baix Llobregat.
  Si no tens samarreta lilla pots passar-la a buscar pels locals de CCOO!

  Més informació sobre els actes del 8 de Març al Vallès Occidental  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: 8 de març: CCOO feminista: denúncia i acció Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt