• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dilluns, 27 de novembre del 2023

  MANIFEST UNITARI: LA COMUNITAT EDUCATIVA EXIGIM ATURAR EL GENOCIDI AL POBLE PALESTÍ


   

  LA COMUNITAT EDUCATIVA EXIGIM ATURAR EL GENOCIDI AL POBLE PALESTÍ

   

  Els sindicats i les entitats de l'àmbit educatiu sotasignats, com a representants de la comunitat educativa, davant la gravetat dels crims que estan sent comesos per part de l'exèrcit d'Israel sobre la població civil palestina i la greu catàstrofe humanitària que suposen, manifestem:

  ● Que la comunitat educativa no podem restar en silenci mentre són bombardejades escoles i universitats, on alumnes i treballadores han quedat soterrades i han perdut la vida. Els treballadors i treballadores dels centres educatius de Catalunya mostrem la nostra rotunda condemna i ens solidaritzem amb les víctimes.

  ● Que el mateix currículum educatiu diu textualment que, tant a primària com a secundària l’alumnat ha de poder “Reflexionar i dialogar sobre valors i problemes ètics d’actualitat…” i “oposar-se a qualsevol forma de discriminació i violència”. Educar per a la pau i el pensament crític vol dir posicionar-se davant les injustícies, davant les violències i agressions a pobles i persones oprimides. Perquè una comunitat educativa amb consciència social, coneixedora del món que ens envolta, implicada en construir un futur millor per a tothom pot i ha d’expressar la seva indignació davant aquests crims de guerra (com els ha declarat l'oficina de drets humans de Nacions Unides).

  ● Que lamentem el silenci còmplice de la UE, dels nostres governs i de les institucions que no estan condemnant aquest genocidi, deixant sense protecció infants, dones, persones grans i en definitiva, civils innocents.

  ● Que estar en contra d’aquest genocidi no és, en cap cas, ser antisemita. Part del mateix poble jueu està exigint la fi dels bombardejos arreu del món. Perquè justament, parlar de la barbàrie que va patir el poble jueu amb l’holocaust i els crims del nazisme i recordar “mai més, enlloc, contra ningú” significa també haver de parlar ara de Palestina.

  És per aquests motius que emplacem la comunitat educativa a:

  1. Treballar a l’aula per a la convivència i la pau positiva, donant eines per aprofundir i entendre el que està succeint a Palestina.

  2. Posicionar-se públicament i sumar-se a les convocatòries d'actes de suport a la pau i contra el genocidi.

  3. A llegir aquest manifest a les mobilitzacions del dia 16 de novembre i a les que es puguin seguir convocant des de la comunitat educativa.

  Exigim als governs i a les institucions, des de l’àmbit municipal a l’internacional, que facin tot el possible per:

  1. L’alto el foc immediat, la retirada de totes les tropes de Gaza i la fi del setge sobre el poble palestí. Reclamem el respecte absolut per als drets humans, el Dret Internacional i el Dret Humanitari.

  2. L’entrada urgent de material sanitari i humanitari suficient a Gaza i Palestina.

  3. La suspensió de relacions i agermanaments i el trencament de tota cooperació comercial, institucional (i sobretot militar) amb l’estat d’Israel, en el marc del Boicot, Desinversions i Sancions com a forma de lluita no violenta.

  Aturem el genocidi! No en el nostre nom! Visca Palestina lliure!

   

  USTEC - CGT Ensenyament - CCOO - COS Educació - SEPC - SINDICAT D’ESTUDIANTS - AFFAC - INTERSINDICAL-CSC

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: MANIFEST UNITARI: LA COMUNITAT EDUCATIVA EXIGIM ATURAR EL GENOCIDI AL POBLE PALESTÍ Rating: 5 Reviewed By: Leandro
  Amunt