• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    divendres, 3 de febrer del 2023

    Comentaris a l'aplicació del teletreball al PAS



    El 18 de gener, per instrucció de la Gerència, es va ampliar el termini de presentació del pla personal de treball. Les motivacions van ser massa genèriques i es podia pensar que serviria, per exemple, per resoldre dubtes. Tanmateix, els darrers dies estem reben moltes consultes d’unitats petites, que estan sent “informades” de restriccions addicionals a les contemplades a l’acord de teletreball a la UB (TLT), aprovat pel Consell de Govern, amb desacord sindical. Us fem els següents comentaris i recomanacions. 

     

    • Ens informen que hi ha caps que estan demanant que la gent posi en el pla de treball menys dies dels demanats en la seva petició inicial (fins l’1 de desembre). Es suposa que per recomanació de la Gerència, però això és erroni. Consell: feu la petició que realment considereu convenient, i en tot cas la Gerenta decideix, i posteriorment s’analitzarà en la comissió paritària de seguiment.  “En el termini màxim de tres mesos, a comptar des de la denegació o autorització condicionada, per part de l’administrador/a de centre o director/a d’àrea, la Gerència emetre resolució. En el termini d’un mes des de la denegació o autorització condicionada, per part de l’administrador/a de centre o director/a d’àrea, la persona interessada pot demanar vista de tot l’expedient i formular al·legacions, i podrà ser assistida per un representant sindical”   
    • Aplicació del 51% de presencialitat diària (considerem que contravé l’acord marc interuniversitari). Com ja sabíem, en alguns casos s’està utilitzant per facilitar les denegacions de dies demanats. Així mateix hi ha caps que estan fent una errònia aplicació d’aquest criteri. Si teniu dubtes, ens ho pregunteu. També podeu enviar la informació directament al Comitè d’Empresa de PAS laboral ([email protected]) o a la Junta de PAS funcionari ([email protected]) 
       
      D’altra banda, és important remarcar que les incidències per afers propis, malalties, etc. no condicionen, amb caràcter general, l’aplicació del 51%.   
    • Unitats d’una o dues persones. Hi ha caps que diuen que només es pot autoritzar un dia per aplicació de l’Acord. Això també és erroni, doncs un dia és el que es garanteix, però es pot demanar, motivadament, fins a 3 dies. En tot cas la Gerenta decideix, i posteriorment s’analitzarà en la comissió paritària de seguiment. Consell: feu la petició que realment considereu convenient, i en tot cas la Gerenta decideix, i posteriorment s’analitzarà en la comissió paritària de seguiment. En aquests casos, si ens ho comuniqueu, podem saber el més aviat quanta gent hi ha afecta i mirar de coordinar una resposta. 

     

    • Discrepància en la motivació o tasques que diu el o la cap. En el document del pla de treball, només figuren les tasques “consensuades” i no hi ha un apartat per explicar motivadament per part de la persona interessada el seu parer. Per tant, es tramita sense saber la seva opinió, excepte en el nombre de dies, que el o la cap poden proposar menys provisionalment. Consell: afegiu al mateix document de pla de treball que s’ha de signar, les pàgines necessàries per fer les vostres al·legacions i, posteriorment, envieu un correu a [email protected].  

     

    • Modificacions de plans de treball. Si com a conseqüència d’una errònia interpretació del o de la cap, heu posat menys dies dels que havíeu demanat a la petició inicial, enviar un correu a [email protected] explicant la motivació i que es tingui en compte en la valoració de la situació. 

     

    • Formació per al TLT. La formació que hagis fet amb motiu del teletreball “en el període de pandèmia sanitària” no és suficient. Cal fer la formació específica actual que és més ampla. Teniu en compte que la pot fer tothom, encara que en aquests moments no hàgiu demanat fer teletreball, però pot servir per més endavant.  
    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Comentaris a l'aplicació del teletreball al PAS Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt