• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    diumenge, 4 de novembre del 2018

    Proposta del Govern d’Estatut del Personal d’Investigació en Formació: últimes informacions

    El 23 d'octubre els sindicats que formem part de la Mesa de negociació vam ser citats pel Ministeri de Ciència, investigació i Universitats a una reunió merament informativa per posar-nos al corrent de la situació i el futur pròxim de l'Estatut EPIF. Els aspectes més rellevants que ens van exposar són els següents.

    a) Tramitació realitzada fins ara i tràmits que queden pendents (Informe de Funció Pública i del Consell de Política Científica i, finalment, del Consell d'Estat).
    b) Ens van fer saber les al·legacions ciutadanes realitzades durant el procediment d'audiència pública al que s'havia sotmès el text del Govern, els continguts de les quals s'agrupen bàsicament al voltant de tres temes: hores de col·laboració docent, durada del contracte i indemnització per finalització.

    i. Sobre les hores de col·laboració docent, tenint en compte la coincidència de les al·legacions a reduir-les i les consultes realitzades a l'ANECA de les que es deriva la relativa rellevància de la col·laboració docent per a l'acreditació de la figura universitària d'ajudant doctor, el Govern ha decidit rebaixar de 240 a 180 les hores de col·laboració docent que pot desenvolupar el PIF durant el seu contracte.

    ii. Pel que fa a la durada del contracte, no hi ha cap variació, encara que el Govern ens informa que en els programes estatals d'ajuda aprovats recentment es preveu ja la possibilitat que, si es llegeix la tesi durant el tercer any, la relació laboral es prolongui durant un any més amb un contracte d'orientació investigadora.

    iii. Sobre la indemnització per la finalització del contracte el text de govern segueix sense incloure-la. En relació a aquest punt, CCOO vam preguntar expressament si compliria l'acord del Govern amb el grup parlamentari d’Units Podem, fet públic fa poques setmanes, en què es contemplava expressament aquesta indemnització (pàg.28 del document):

    7.5 Es desenvoluparà l'Estatut del Personal Investigador en Formació, incorporant les reivindicacions dels col·lectius d'investigadors/es predoctorals, en particular les relacionades amb el salari mínim, la indemnització al final de contracte ".

    El Govern va contestar expressament que no inclouria la indemnització per finalització de contracte en el text en tramitació.

    Tenint en compte la importància de les novetats incorporades, en relació a les hores de cooperació docent, a la durada i, sobretot, en relació a la indemnització per finalització del contracte, CCOO vam sol·licitar la convocatòria urgent d’ una última reunió de la Mesa de negociació en la que s'abordessin exclusivament els tres punts esmentats. Es van comprometre a valorar aquesta sol·licitud.

    CCOO valorem positivament els avenços que s'han produït en l'últim període, però considerem necessari fer un últim esforç negociador per definir els aspectes esmentats, algun dels quals, d'altra banda, constitueixen un clar compromís del Govern.
    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Proposta del Govern d’Estatut del Personal d’Investigació en Formació: últimes informacions Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt