• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    divendres, 15 de març del 2019

    ESTATUT DEL PDI



    ESTATUT DEL PDI

    El passat 18 de febrer, en l'última taula de debat sobre l'Estatut del PDI, el secretari general d’Universitats (del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats) va presentar la seva proposta sobre la carrera professional del PDI.
    CCOO considerem que:


    ·         La proposta presentada no és un Estatut del PDI, sinó una reforma de la LOU, incorporant figures de PDI qualificades com "complementàries" i modificant la regulació d'altres: professor associat professional; professor substitut interí; professor contractat no doctor no permanent; professor postdoctoral contractat no permanent; professor visitant, professor contractat permanent, professor titular, catedràtic laboral i catedràtic.
    ·         La proposta no contempla ni el desenvolupament ni el reconeixement de la carrera professional horitzontal (un dret previst en l'EBEP) ni contempla la promoció interna per passar de professor titular a catedràtic.
    ·         És inadmissible que, després de més de 33 anys, bona part de les condicions de treball del PDI segueixin regulades per decrets de 1985 i de 1989.
    ·         La proposta presentada respon exclusivament als interessos de la CRUE i no resol el problema de les enormes borses de precarietat actuals.
    ·         El govern segueix incomplint, després de més de 10 anys de la modificació de la LOU, el mandat d'elaborar un Estatut de PDI.


    Per a CCOO, la situació actual del professorat de les universitats públiques requereix amplitud de mires i voluntat per afrontar els problemes actuals de les plantilles:

    ·         Eliminar les taxes de reposició d'efectius a la nova Llei de pressupostos generals de l'Estat.
    ·         Derogar de forma immediata el "decret Wert" (RD Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu).
    ·         Negociar el sistema i els criteris d'acreditació d'ANECA, recollits en el RD 415/2015, tant per a les figures laborals com funcionarials.
    ·         Impulsar nous decrets de professorat sobre dedicació, estructura salarial i retribucions.
    ·         Constituir la Mesa Sectorial d'Universitats, i negociar-hi un Estatut del PDI que reguli les condicions de treball i les retribucions i derogui la regulació obsoleta que estableixen els decrets de 1985 i 1989. Considerem que, com a punt de partida de la negociació, s'hauria de tenir en compte el preacord obtingut en 2011 a la Mesa Sectorial.

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: ESTATUT DEL PDI Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt