• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 9 de maig del 2019

    Vaga d’estudiants per la rebaixa del preu de les matrícules



    Avui hi ha convocada vaga d’estudiants per exigir la rebaixa de les matrícules universitàries, i que el Govern de la Generalitat faci efectiu l’Acord del Parlament de Catalunya per rebaixar-les un 30%.

    Des de CCOO donem suport a aquesta exigència i recordem que des de què es va produir la pujada de preus de les matrícules, pactada entre el govern de l’estat i el govern català, hem estat denunciant de manera constant Increment desorbitant del preu de les matrícules universitàries*.

    Catalunya l’any 2012 va tenir els màxim increment previstos per la llei, amb una pujada dels preus de les matrícules un 66,67%, i va liderar junt amb Madrid el cost dels estudis universitaris. Tanmateix amb posterioritat la Comunitat de Madrid va rebaixar els preus de les matricules, amb la qual cosa Catalunya es queda com a líder d’aquest rànquing. I així Catalunya té les taxes universitàries més altes de l’Estat, en alguns casos més de tres vegades superior a les d’altres Comunitats Autònomes.

    L’atorgament de beques no beneficia a la gran majoria d’estudiants. I, malgrat la resolució del Parlament de Catalunya, el Govern català continua sense rebaixar els preus de les matrícules, a diferència del que va fer la Comunitat autònoma de Madrid al 2015 i 2016.



    * pots llegir la informació que vam enviar a l’abril de 2016, fent clic aquí, amb un estudi de CCOO referent a l’evolució dels preus públics al sistema universitari entre 2011 i 2016, on es fa més que evident la sobrecàrrega econòmica que pateixen els i les estudiants universitaris al nostre país.

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Vaga d’estudiants per la rebaixa del preu de les matrícules Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt