• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  divendres, 6 de juliol del 2018

  Recuperem drets, millorem condicions!: s'amplia el permís de paternitat a 5 setmanes  Amb la publicació al BOE la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2018, de manera que a partir d'avui (dijous, 5 de juliol de 2018) entrarà en vigor l'ampliació del permís de paternitat fins a la 5a setmana ja que aquesta ampliació, que ha estat una reivindicació sindical, està continguda en aquesta Llei.

  D'aquesta manera el treballador tindrà dret a la suspensió del contracte per paternitat durant cinc setmanes, ampliables en els supòsits de part, adopció, guarda amb fins d'adopció o acolliment múltiples en dos dies més per cada fill a partir del segon.

  Com passava fins ara, el treballador que exerceixi aquest dret podrà iniciar el permís durant el període comprès des de la finalització del permís per naixement de fill, previst legalment o convencionalment, o des de la resolució judicial per la qual es constitueix l'adopció o a partir de la decisió administrativa de guarda amb fins d'adopció o d'acolliment.

  El gaudi del permís durant les primeres 4 setmanes serà obligatòriament ininterromput, des del moment que assenyala el paràgraf anterior, mentre que la 5a setmana de permís tindrà caràcter "volant", és a dir, que podrà gaudir-se, alternativament, bé de forma successiva a les 4 primeres setmanes o bé en un nou període independent dins dels nou mesos següents a la data de naixement del fill, la resolució judicial o la decisió administrativa corresponent.

  En els casos en què es vulgui gaudir de la 5a setmana de permís de manera "volant", en un nou període independent de les 4 primeres setmanes, s'haurà de comptar amb l'acord previ entre l'empresari i el treballador. En aquest sentit, demanem a la UB obrir els àmbits de negociació corresponents per poder adequar les nostres normatives internes als canvis legals d'àmbit general.

  Des de CCOO-UB volem insistir en el fet que la perserverància de la pressió sindical i la força que hem tingut amb la mobilització dels treballadors i treballadores públics comencen a donar els seus fruits.

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Recuperem drets, millorem condicions!: s'amplia el permís de paternitat a 5 setmanes Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt