• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  divendres, 6 de juliol del 2018

  Revertim les retallades, millorem en drets i condicions de treball


  Cobrar el 100% del salari en tots els casos de baixa per it

  La publicació el 4 de juliol al BOE dels Pressupostos Generals de l’Estat permet que les diferents administracions públiques puguin acordar pagar als seus treballadors i treballadores el 100% del salari en cas de baixa per IT, en tots els casos.

  Aquest dret ens ho vam arrabassar l’any 2012 per decret. Des de CCOO sempre hem denunciat el caràcter injust i absurd de castigar a les treballadores i treballadors malalts i durant aquests anys, hem anat incrementant els supòsits de cobrament del 100%.

  Ara ha desaparegut el topall que suposava la normativa bàsica estatal que impedia estendre el dret a tots els casos de baixa per IT. Exigim, doncs, posar punt final a aquesta retallada que pretenia fer caixa amb les malalties.

  Cal tenir present que, a l’educació, aquesta modificació té efectes, directes o indirectes, sobre el personal de l’ensenyament obligatori públic o concertat, les universitats públiques i el personal laboral del Departament.

  Cobrar l’increment salarial amb efectes 1/1/2018

  La Llei de Pressupostos de l’Estat també recull l’increment salarial de l’1,50% per a tot l'any 2018, més un 0,25 % adicional amb efectes 1 de juliolTambé és normativa bàsica, i per tant ens ho han de pagar sí o sí, no cal donar-li voltes. Malauradament, no és aquest la intenció del govern de la Generalitat que verbalment ja ha manifestat la seva falta de disposició per fer efectiu el pagament amb caràcter immediat.

  CCOO hem reclamat reiteradament la convocatòria d’una Mesa General de Negociacióon més enllà de recuperar els drets que ens van ser arrabassats - recordem, per exemple que ens deuen les pagues de 2013 i 2014- volem negociar millores en les nostres condicions de treball. Finalment, la Generalitat s’ha vist obligada a cedir i ha convocat Mesa General de la Funció Pública pel 20 de juliol. Tenim doncs, una data concreta per exigir el pagament sense dilacions de l’increment salarial del 2018, encetar la reversió completa de les retallades i avançar en nous drets.

  Ara ens toca a Nosaltres!

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Revertim les retallades, millorem en drets i condicions de treball Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt