• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    divendres, 13 de març del 2020

    Tancament a la UB?




    Ahir us informàvem de diferents aspectes relacionats amb l’evolució del coronavirus COVID-19, i poques hores després el govern de la Generalitat de Catalunya anunciava el tancament de les universitats a partir de divendres 13. Poc desprès corregien, i parlaven de “suspensió de l’activitat docent”... a partir d’aquí la UB va publicar un comunicat en la seva Web, i ens convocà a una reunió d’urgència per la tarda per informar-nos.

    Des de CCOO-UB manifestem el nostre total desacord tant a la forma com en el fons d’aquest comunicat.

    En la forma, perquè considerem que la reunió amb representants dels treballadors i treballadores hauria d’haver estat prèvia, i no a posteriori. Exigim negociar les mesures que afectin al treball. El que és una problema de Salut no ha de convertir-se en problemes laborals.

    En el fons, perquè es totalment inacceptable que la UB, tot i declarar que es tracta d’una situació excepcional, no prengui mesures respectes del seu personal coherent amb la situació.

    -          No estem d’acord amb unes mesures que volen mantenir el màxim d’activitat a la UB, especialment en el PAS que són cridats a treballar al 100%, amb algunes excepcions que, sent importants, són totalment insuficients.

    -          No es tracta d’un problema de “fer vacances”... es tracta d’un problema social de primera magnitud. Les autoritats sanitàries reclamen amb insistència evitar desplaçaments, evitar sortir de casa si no és imprescindible, evitar aglomeracions de gent i prendre mesures de precaució. En aquest senti ens recomanen mesures organitzatives, com ara fomentar el teletreball, organitzar torns pels treballs, no omplir més del 30% de la capacitat dels aforaments en activitats, etc.

    Què fa la UB, respecte del seu personal?:

    • Reclama, amb la presència efectiva, amb les excepcions de PDI que pugui fer treballs pel campus virtuals i altres. En el cas del PAS assistència del 100% encara que l’atenció a l’alumnat estigui tancada

    • No pot posar mesures preventives (mascareta? sabó desifectant?)

    • No facilita el teletreball voluntari

    En definitiva, de quina manera es pot entendre que la UB coopera amb les recomanacions de les autoritats sanitàries?... si obliga al desplaçament de milers de persones cada dia, i els obliga a compartir espais moltes vegades insuficients.

    CCOO demanem el cessament de totes les activitats presencials (lectives, administratives, de recerca, etc.) que no siguin crítiques. Tot i que la Generalitat només ha decretatLa suspensió de l'activitat lectiva-presencial de les universitats del sistema universitari de Catalunya”, considerem que la UB té molt de marge per actuar i minimitzar els riscos.

    Cal reduir al màxim possible l’assistència física als llocs de treball. Com diuen les “autoritats”:  cal alentir el ritme de la Societat... En aquet sentit es poden fer diferents mesures, com per exemple:

    • No permetre en cap cas una assistència superior al 30% i fer torns de treball en dies diferents entre el personal de cada oficina

    • Dispensar totalment a les persones amb familiars a càrrec

    • Autoritzar el teletreball voluntari

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Tancament a la UB? Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt