• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 22 de febrer del 2024

    Comissió del pla de finançament de les universitats públiques espanyoles. Reunió 15 de febrer.

     


    Dijous 15 de febrer va tenir lloc la segona reunió del grup de treball per al desenvolupament de la LOSU, presidit pel secretari general d'Universitats i amb representació de comunitats autònomes, CRUE i les organitzacions sindicals més representatives.

     

    En aquesta reunió s'han valorat una sèrie de propostes d'actuació amb l'objectiu, en paraules de la representació ministerial, de lluitar contra la precarietat i la temporalitat del PDI de les universitats públiques espanyoles en entendre que només el 15% d'aquestes universitats compleixen el requisit d’una temporalitat inferior al 8% en els termes exigits per la pròpia LOSU. En tot cas, les parts hem acordat que el debat de l'aplicació de la LOSU no es pot limitar únicament a aquesta qüestió, en quedar moltes altres qüestions pendents que s'hauran d'abordar en futures reunions (dedicació, finançament, PTGAS, etc.)

     

    En aquesta reunió s'ha pres en consideració el document presentat pel Ministeri anomenat "Proposta d'accions per facilitar l'operativitat de les universitats públiques per implementar la LOSU a l'àmbit del PDI". Per això s'han plantejat dues propostes:

     

    • L’anomenat “Programa Integra” 
    • La modificació de la LOSU

     

    Pots llegir el comunicat sencer, clicant el següent enllaç

     

    És necessari un canvi en les polítiques i la gestió universitàries que garanteixin unes condicions de treball estables i dignes per als seus treballadors i treballadores, element necessari per a la prestació d'un servei públic universitari de qualitat. Per tot això, CCOO fa una crida a la responsabilitat de tots els actors amb capacitat de decisió per afrontar una vegada per sempre la situació real de les universitats. Els treballadors i els treballadors no poden esperar més i necessiten veure accions reals de canvi de rumb.

     

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Comissió del pla de finançament de les universitats públiques espanyoles. Reunió 15 de febrer. Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt