• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimecres, 14 de febrer del 2018

    LA CIÈNCIA ESPANYOLA, DAVANT UNA CRISI IRREVERSIBLE ? ACTUA!


    Manifest i recollida de signatures:



    LA CIÈNCIA ESPANYOLA, DAVANT UNA CRISI IRREVERSIBLE ? ACTUA!

    Els signants d'aquesta nota denunciem la situació de progressiu abandonament de la Ciència espanyola provocada per les retallades en la inversió en ciència per part de l'actual Govern d'Espanya.

    A les retallades s’afegeix la no execució de diverses partides pressupostàries. S'han restringit places, suport a les infraestructures científiques i subvencions a projectes. Això va culminar en un inacceptable descens del nombre i quantia de les subvencions corresponents a la convocatòria 2017 de Projectes de R + D + I del Programa Estatal d'Investigació, Desenvolupament i Innovació.

    Al descens dels fons per a la ciència ha d'afegir el retard en un any de la posada en marxa del nou Pla Estatal d'R + D + I (2017-2020) i la incertesa sobre els pressupostos econòmics i recursos humans amb que s'aplicarà.

    Aquest estat de coses repercuteix negativament en tot el sistema de ciència i tecnologia del país i incideix de manera dramàtica en investigadors joves que no poden establir nous grups de treball.

    La ciència és un motor cultural i econòmic d'un país i no donar-li suport representa agreujar el dèficit econòmic del país i la precarització laboral, com s'ha documentat en informes nacionals i internacionals. Per això, apel·lem a científics, acadèmics, societats científiques, sindicats i altres organitzacions preocupades per la situació social del nostre país a que emprenguem les accions que estiguin al nostre abast per intentar corregir la situació actual. El compromís amb la ciència i amb la societat així ens ho exigeix.

    Si vols signar el manifest fes clic a la petició de change.org

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: LA CIÈNCIA ESPANYOLA, DAVANT UNA CRISI IRREVERSIBLE ? ACTUA! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt