• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    divendres, 20 de juliol del 2018

    Guanyada sentència al TSJC sobre el premi de jubilació de PAS-F



    Demanem a la UB que pagui JA!!

    El passat 29 de juny el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat sentència favorable a la indemnització per jubilació d’una PAS funcionària de la UB. Aquesta sentència ratifica la que el Contenciós va dictar a l’any 2017.

    Entre d’altres qüestions rellevants que figuren en els “fonaments de dret” és important destacar:

    - L’argument de fons: la disposició addicional sexta de la llei 5/2012 no anul·la el dret a percebre la corresponent indemnització per jubilació, doncs el pagament no es un premi per antiguitat, sinó que els anys de prestació de servei s’utilitzen només per fer el càlcul de la quantia econòmica que correspongui. Per tant continua vigent l’acord entre la UB i la Junta de PAS.

    - Aquest mateix argument es va utilitzar pel mateix TSJC en una altre sentència que afectava a la UPC.

    - Aquest mateix argument es va utilitzar pel Tribunal Suprem en el cas del Conveni Col·lectiu del PAS laboral de les universitats catalanes.

    D’aquesta manera es torna a evidenciar que els motius de fons adduïts per la UB per no fer els pagaments als companys i a les companyes de PAS funcionari que s’han anat jubilant ens els darrers anys són completament injustificables.

    Tanmateix la UB encara pot anar al Tribunal Suprem, amb el conseqüent endarreriment i despeses que ocasionaria a la persona afectada. I de la mateixa manera pot succeir amb la resta de personal afectat, dons les demandes s’han de presentar de manera individual.

    Per tot això exigim a la UB que no dilati més en el temps els corresponents pagaments ni malbarati els recursos econòmics de la UB en uns processos que, vistes totes les sentències produïdes, ja sap que te perduts, i que a més produeix un greuge comparatiu del tot inacceptable.

    Senyor rector, pagui ja!

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Guanyada sentència al TSJC sobre el premi de jubilació de PAS-F Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt