• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dijous, 24 de desembre del 2020

  Comunicat conjunt sobre la modificacio de la LOU i l'Estatut del PDI

   


  LA MODIFICACIÓ DE LA LOU NO RESOL CAP DELS PROBLEMES QUE PATEIXEN LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES 

   

  Després de la reunió mantinguda ahir 7 d'octubre de 2020, amb el secretari general d'Universitats, els sindicats majoritaris, CCOO, UGT i CSIF, manifesten el seu desacord amb l'últim document de l'Avantprojecte de Llei per a la reforma de la Llei Orgànica d'Universitats: 

   

  • L'esborrany presentat ahir empitjorar l'anterior i no resol els problemes de precarietat del Personal Docent i Investigador de les Universitats Públique, especialment dels professorat contractat doctors, ajudants doctors i Associats. 

   

  • El Ministeri d'Universitats sembla no voler establir la via de negociació adequada, amb la formalització de la Mesa de Negociació d'Universitats. 

   

  • No entenem la necessitat de canviar les figures actuals previstes en la LOU, perquè l'avantprojecte legislatiu no té l'establiment d'una carrera acadèmica progressiva, estable i predictible. 

   

  • No es contemplen plans extraordinaris d'estabilització i entrada en la carrera acadèmica de l'alt nombre de professorat precari i inestable de la universitat. 

   

  • No s'ha adjuntat cap memòria econòmica per la qual cosa sense finançament cap reforma serà possible, més quan la universitat encara està patint les importants seqüeles de les polítiques de retallades. 

   

  • No comprenem la proposta de creació d'una carrera laboral paral·lela a la funcionarial com a via definitiva per al personal docent i investigador universitari. 

   

  • No es contempla l'eliminació de la taxa de reposició, sense la qual les universitats tindran greus dificultats per estabilitzar les actuals figures de professorat temporal. 

   

  CCOO, UGT i CSIF consideren que el primordial és la negociació de l'Estatut dell Personal Docent i Investigador, i que quan s'avanci en aquesta negociació, es pot plantejar la modificació de la LOU, en aquells aspectes que puguin ser necessaris. També estimen imprescindible abordar una reforma profunda de les agències i els sistemes d'avaluació i acreditació de professorat, de manera que siguin públics, transparents i objectius. 

   

  CCOO, UGT i CSIF es reserven el dret de plantejar les mobilitzacions que siguin pertinents perquè estimen que aquesta legislació és regressiva i persegueix reforçar el paper gerencial de les universitats davant de la negociació col·lectiva. 

   

  8 octubre 2020

   

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Comunicat conjunt sobre la modificacio de la LOU i l'Estatut del PDI Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt