• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 24 de desembre del 2020

    Informa't desembre CCOO-UB

     


      T’informem de diferents punts d’interès que afecten a treballadors i treballadores de la UB: 

     

    • Negociació del teletreball a la Mesa d’Universitats 

     

    • Negociació dels fons addicionals del 2019 (0,25%) i 2020 (0,30%) 

       
    • Calendari laboral de PAS 2021 

       
    • Ofertes públiques de PAS i PDI aprovades al darrer Consell de Govern 

       
    • Indemnització per fi de contracte de personal investigador en formació 

     

     

    • Negociació del teletreball a la Mesa d’Universitats 

     

    CCOO hem demanat en diferents ocasions participar i negociar diferents temes, com ara la regulació a nivell interuniversitari del teletreball del PAS i del PDI (per exemple veure La Generalitat i els rectorats no negocien amb els sindicats la represa i Tornem al teletreball? Tornem a la improvisació!). Si cal simultanejar la presencialitat i el teletreball, no es pot deixar de banda el gran esforç que això està suposant al personal universitari, moltes vegades amb mancances d’eines i material necessari que hi ha per fer front a aquest repte i d’altres qüestions. Cal concretar i negociar no només les mesures sanitàries, sinó també aspectes fonamentals de les condicions laboral del PAS i del PDI, com per exemple el teletreball 

     

    Ara, com a conseqüència de la llei del “teletreball” les universitats no tenen més remei que negociar en el nostre àmbit. Així properament s’encetaran reunions de dues comissions de treball interuniversitàries, una de PAS i altre de PDI. Tanmateix pel que fa al PAS de la UB, l’aprovació d’aquesta llei ha servit d’excusa a RRHH per aturar l’inici de les negociacions que ja estaven programades al setembre. 

     

    • Negociació dels fons addicionals del 2019 i 2020 

     

    També en l’àmbit interuniversitari properament s’encetaran les negociacions corresponents als fons addicionals del 2019 i del 2020. CCOO recordem que encara està pendent d’aplicació  a les universitats públiques catalanes els fons addicionals dels anys 2019 i 2020, i que suposen un increment global del 0,55% de la massa salarial. En el cas del fons addicional de 2018 es va fer un repartiment lineal segons la massa salarial de cada universitat, i hem demanat que s'utilitzi el mateix criteri per les quantitats corresponents a 2019 (0,25%) i 2020 (0,30%). 

     

     

    • Calendari laboral de PAS 2021 

     

    En aquests moments està en negociació entre RRHH i el Comitè de PAS laboral i la Junta de PAS funcionari. Recordeu que a partir de gener s’ha d’aplicar la jornada de 35 hores (veure Hem recuperat el dret a les 35 hores!!!). En el cas de què les negociacions s’endarrereixen, considerem que la Gerència ha de fer una instrucció per informar, entre d’altres coses, sobre els tancaments d’abans de Reis. 

     

     

    • Ofertes públiques de PAS i PDI de la UB del darrer Consell de Govern 

     

    PAS 


    Us informem que el Consell de Govern de la UB de l’11 de novembre va aprovar l’Oferta Pública de PAS corresponent a l’any 2020. Les 54 places aprovades es poden afegir a les ofertes públiques d’anys anteriors, que en la gran majoria de casos encara resten pendents de ser convocades.   

      

    PAS laboral  

    - 4 grup 1  

    - 4 grup 2  

    - 6 grup 3  

    - 4 grup 4  

      

    PAS funcionari  

    - 3 tècnics de l’administració A1  

    - 5 tècnics de gestió A2  

    - 20 auxiliars administratius C2  

    - 6 ajudants de biblioteques A2  

    - 2 auxiliars de biblioteques C2  

      

    A banda, cal tenir en compte les convocatòries tant de processos de promoció interna com de l’Oferta Pública d’Estabilització aprovada al 2019, de la qual et vam informar en la noticia al nostre Web: Aprovades l'Oferta Pública d'Estabilització i l'OP 2019.  

      

      

    PDI 

     

    També en aquest Consell de Govern es van aprovar diferents places corresponents a l’oferta pública parcial de 2020 de PDI que es va aprovar al Consell de Govern del 27 de febrer (veure l’annex del punt 7.1) : 

     

    - 1 plaça de professorat agregat per personal investigador Ramón y Cajal amb acreditarió I3 

     

    - 6 places de professorat agregat i 1 plaça de professor agregat vinculades a institucions sanitàries 

     

     

    • Indemnització per fi de contracte de personal investigador en formació 

     

    CCOO ha presentat una esmena als Pressupostos General de l’Estat de 2021 relativa a la  indemnització dels contractes predoctorals, amb el que es millorarien les condicions laboral de col·lectiu, corregint així una carència injusta i injustificable. 

     

    Aquesta reivindicació la ha anant plantejant CCOO des de l’aprovació de la llei 14/2021, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, i ha hagut sentències contradictòries, fins que recentment el Tribunal Suprem ha fallat, i unificat doctrina, contra la demanda que CCOO havíem guanyat al Tribunal Superior de Justícia de Galicia.

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Informa't desembre CCOO-UB Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt