• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimecres, 5 de juliol del 2023

    Classes passives: l'opció mixta del complement econòmic de la jubilació demorada

     


    Com s'aplica a classes passives l'opció mixta de l'abonament del complement econòmic de la jubilació demorada? 

    A la LGSS s'estableixen tres possibilitats quan la persona treballadora completa nous anys de cotització després d'haver arribat a l'edat ordinària de jubilació. La primera, que sumi a la pensió un percentatge addicional vitalici del 4%. La segona, que mantenint la pensió que inicialment li correspongui, percebi un abonament únic. I la tercera, que percebi una part del percentatge vitalici a què té dret i, per altra banda, cobreix una part de l'abonament únic. Aquesta s'ha anomenat opció mixta. 

    El Reial decret 371/2023 (BOE del 17 de maig del 2023) ha desenvolupat per a les persones treballadores que es jubilin per la Seguretat Social l'aplicació de l'opció mixta. Aquest Reial decret s'aplica també a les pensions per jubilació demorada al Règim de Classes Passives de l'Estat, amb l'adaptació necessària derivada que les persones funcionàries tenim l'edat màxima de jubilació fixada en 70 anys. 

    Pots consultar més informació i la taula d’increments, en aquest enllaç: https://fe.ccoo.es/noticia:668453 

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Classes passives: l'opció mixta del complement econòmic de la jubilació demorada Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt