• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimecres, 17 d’octubre del 2018

    El Govern fa efectiu l'increment retributiu pel 2018 i el cobrament del 100% en cas de baixa



    Ahir, 16 d’octubre, delegats i delegades de l’Àrea Pública de CCOO (educació, sanitat i Generalitat) ens vam concentrar davant el Palau de la Generalitat, a Barcelona, per exigir al Govern complir amb els acords signats.

    Fa un mes, a la Mesa General de Negociació, el Govern i CCOO vam signar l’acord de recuperació del dret a percebre el 100% de salari en cas d’IT (incapacitat temporal) per a les treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya.

    Han anat passant les setmanes i el Govern no ha fet la seva feina amb diligència. El Govern de la Generalitat va córrer per retallar els drets i retribucions dels empleats públics i mai té pressa quan es tracta de resoldre i actuar a favor dels seus treballadors i treballadores.

    El retard en fer efectiva la recuperació del dret de cobrar el 100% en cas d'IT ha suposat seguir castigant les persones pel fet de posar-se malaltes, amb una situació injusta i discriminatòria que afecta, d’entrada i de manera directa, a 160.000 persones.

    CCOO entenem que no hi havia excusa per no haver publicat encara el decret d’IT, i per això ens vam concentrar, ahir 16 d'octubre, per exigir al Govern que ho fes de manera immediata i es publiqui al DOGC 

    Finalment, aquest mateix dia, el Govern ha aprovat un decret llei per fer efectiu l’increment de l’1,95% de les retribucions del 2018  i la percepció del 100% de les retribucions des del primer dia per incapacitat temporal. 

    Tanmateix en l’àmbit de les universitats públiques resta pendent de negociació en la Mesa d’Universitats, que es convocarà properament, l’aplicació del 0,2% addicional.

    Totes aquestes mesures han estat fruit de la pressió i de la capacitat dels sindicats de classe per arribar a acords en benefici dels i les treballadores públiques i ha calgut, un cop més, la pressió i la mobilització de CCOO per aconseguir veure-les al DOGC. 

    CCOO seguirem liderant la lluita per recuperar tot allò que és de les treballadores i els treballadors de la Generalitat i de les universitats, per la via de la negociació i per la via de la mobilització.

    Així mateix, CCOO mantenim l’exigència que es retornin les pagues i la resta de drets, de recuperar el poder adquisitiu perdut i millorar-lo. CCOO considerem una vergonya que la Generalitat de Catalunya sigui l’única administració de l’Estat que manté segrestades les pagues del 2013 i 2014 als seus treballadors/ores.

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: El Govern fa efectiu l'increment retributiu pel 2018 i el cobrament del 100% en cas de baixa Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt