• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dilluns, 17 d’abril del 2023

    Pagament per jubilació PAS funcionari: SÍ... o SÍ!

     

    Dijous passat vam fer la primera reunió negociadora dels sindicats de les Juntes de PAS de la UAB, UB i URV amb les gerències per analitzar possibles alternatives al “pagament per jubilació”, que ha estat anul·lat per la sentència del Tribunal Suprem, arran un recurs interposat per la UPC. Recordem que aquesta sentència declara que els premis, gratificacions o compensacions per jubilació del PAS Funcionari de les universitats públiques no s’ajusten a la legislació vigent i anul·la la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que els va restituir.  

     

    En aquesta reunió, que va servir per tenir una primera presa de contacte, les gerències van manifestar la seva voluntat de trobar propostes alternatives, en la línia del comunicat conjunt que els rectorats van emetre el 14 de març. Recordeu que deien que consideraven “absolutament injustes i inacceptables les diferències retributives existents entre els col·lectius de PAS Funcionari i del PAS Laboral de les universitats”. Així ens van comentar algunes opcions que han estat treballant. Malgrat aquestes declaracions, les gerències van reconèixer que les propostes que han fet no són viables (?!?!)... A més, supediten qualsevol acord al beneplàcit de la Generalitat de Catalunya. 

     

    Finalment les universitats es van comprometre a que quan s’arribi a un Acord en aquesta comissió conjunta, es portarà a la seva aprovació a les respectives universitats, amb les Juntes i les seccions sindicals. I es defensarà davant la Generalitat de Catalunya. 

     

    Des del primer moment, amb ànim constructiu, CCOO estem disposats a fer aportacions per arribar a un Acord, però considerem que la situació és de màxima gravetat i no estem disposat a que aquesta negociació acabi amb un “No Acord”. També és imprescindible no deixar a ningú pel camí. És a dir, l’Acord, també s’ha d’aplicar al personal que s’hagi jubilat abans de signar-lo i que no ha rebut el premi. Ja sigui amb efectes retroactius o, en paral·lel, amb un altre acord transitori. 

     

    És important recordar que des de CCOO estatal es va fer una esmena a la LOSU que hagués facilitat la resolució d’aquesta qüestió, però finalment l’esmena no es va acceptar. A banda de la modificació o interpretació de les normatives estatals o autonòmiques, en aquests moments CCOO estem treballant amb fins a 8 opcions alternatives per recuperar el pagament per jubilació del PAS-F. Encara no són propostes definitives perquè estem analitzant, tant la seva viabilitat tècnica i jurídica, com les repercussions fiscals, les despeses associades, les incerteses de la quantitat a pagar, etc. Per això estem en contacte amb Seccions Sindicals de CCOO d’altres universitats de diferents territoris, així com també amb altres sectors de l’àmbit públic. 

     

    Us mantindrem informades tant de les reunions que mantinguem com de les nostres propostes. 

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Pagament per jubilació PAS funcionari: SÍ... o SÍ! Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt