• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimarts, 19 de desembre del 2023

  CCOO insta el nou Govern a modificar l'EPIPF per evitar diferències entre convocatòries

   


  Recentment el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha comunicat un augment del 7,1% en el salari mínim dels contractes per realitzar la tesi. Des de CCOO valorem positivament que es vagin fent passos per dignificar les condicions laborals del nostre personal investigador més jove.

   

  Tot i això, les convocatòries de contractes predoctorals dependents de les comunitats autònomes i les mateixes universitats segueixen aplicant estrictament les quantitats recollides a l'Estatut del Personal Investigador Predoctoral en Formació (EPIPF). És a dir, les retribucions continuen sent d'un 56%, un 60% i un 75% de la categoria equivalent al conveni col·lectiu de referència per als dos primers anys, el tercer i el quart respectivament. Per tant, s’està començant a produir diferències i una bretxa salarial entre el personal jove contractat en convocatòries del Ministeri i el d’altres convocatòries. Aquesta bretxa, si tenim en compte la pujada de l'any passat, ja supera el 15% segons xifres del mateix Ministeri.

   

  Per això, des de CCOO instem al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que lideri la modificació de l'EPIPF perquè reculli aquesta millora salarial de partida que permeti la retenció de talent i la dignificació de les condicions laborals de tot el personal predoctoral.

   

  Secretaria d'Universitat i Investigació (Federació d’Ensenyança CCOO)

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: CCOO insta el nou Govern a modificar l'EPIPF per evitar diferències entre convocatòries Rating: 5 Reviewed By: Leandro
  Amunt