• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dilluns, 11 de desembre del 2023

    Temps Complexos

     


    L’adaptació a la LOSU i la gestió dels recursos del “Pla de xoc” poden suposar una oportunitat important per abordar de forma decidida els problemes estructurals que patim des de fa dècades. Des de CCOO considerem que cal valentia i organització per abordar aquests temps complexos i donar respostes efectives a les necessitats del personal laboral. 

     

    Com saps, la plantilla del PDI-L està formada per diverses categories amb problemàtiques específiques i, a més, es donen situacions ben diferents entre Facultats, Departaments i Àrees. Malauradament, no sempre tenim informació del que realment està passant als diferents nivells orgànics i per això t’animem a contactar-nos per fer-nos arribar dubtes, per exposar-nos el teu cas i/o denunciar qualsevol situació irregular, comptant sempre amb la nostra discreció i confidencialitat ([email protected]). Volem escoltar-te, ajudar-te i organitzar-nos!

     

    A continuació repassem les darreres informacions per categories.

     

    Professorat associat 

    • 2n pla de millora: CCOO va donar suport al segon pla de millora per apujar les remuneracions a tipus A2. Ho entenem com un pas més per aconseguir el tipus A4 que hem defensat sempre a la mesa paritària de seguiment del Conveni Col·lectiu. Exigirem al nou equip rectoral un 3r pla per incloure tot el professorat que ha quedat exclòs dels dos anteriors.
    • Estabilització: La Disposició transitòria 7a preveu l’estabilització del professorat associat. El concurs es farà l’any vinent i estem treballant per trobar fórmules senzilles per fer aquest tràmit. Per a CCOO és vital que aquest procés no suposi que treballadores i treballadors d’acreditada experiència docent quedin fora de la UB.
    • Adaptació : La Disposició transitòria 8a de la LOSU faculta l’adopció de mesures d’adaptació de determinats contractes a noves figures (contractes predoctorals per docents no doctors; contractes permanents laborals per a acreditats) sota determinades condicions. Vigilarem perquè els criteris siguin clars i transparents per a tothom.
    • Càrrega docent: La LOSU limitarà la càrrega lectiva del professorat associat a 12 crèdits de forma que al professorat que actualment fa més crèdits se li reduiran. El VR vol reduir també la retribució, però, a CCOO considerem que la reducció de salari no és necessària i defensem aquest punt a la Comissió Paritària de negociació del conveni.

     

    Professorat substitut

    • Constitució de la borsa i primeres contractacions: La creació de la nova figura de professorat substitut està sent controvertida i ens consten moltes irregularitats. T’animem a posar-te en contacte si creus que s’està aplicant incorrectament aquesta figura.
    • Dedicació docent (assignatures i horaris): Aquests contractes es fan per una docència i horaris determinats. Qualsevol canvi en aquestes condicions ha de ser volgut per la persona treballadora. Els coordinadors d’àrees i els directors de Departaments pressionaran perquè s’acceptin aquests canvis, però l’Estatut del Treballadors només els permet en determinades condicions.

     

    Professorat lector i RyC

    • Estabilització: Treballem pel compromís d’obrir una plaça permanent al final del contracte de lector o RyC. No es pot pressionar ningú a “renunciar” a l’estabilització, com s’ha fet en algun cas molt puntual.

     

    Professorat agregat

    • Pas a funcionari: Volem mantenir la possibilitat de treure places de funcionaris pel professorat agregat que així ho desitgi.

     

    Professorat agregat acreditat a càtedra

    • Criteris de priorització de les càtedres: Hem demanat que es facin públics els criteris de priorització de les càtedres laborals o funcionarials i que no es penalitzin els laborals davant els funcionaris (que es troben en situació d’avantatge per haver exercit docència des de fa més temps).

     

    Professorat indefinit no fix

    • Càrrega docent: El personal indefinit no fix no és professorat associat, tal i com s’interpreta de les diverses sentències judicials guanyades. Per això considerem que aquests contractes han de mantenir la seva càrrega docent, en particular, i, en general, totes les seves condicions contractuals, al marge de les adaptacions a la LOSU.

    Judicis per la correcta aplicació dels conceptes retributius del personal temporal

    1. Triennis, quinquennis i sexennis: Els darrers anys hem aconseguit per sentències judicials que el triennis es paguin a totes les categories: primer a contractes predoctorals i posteriorment a contractes postdoctorals, amb caràcter interuniversitari. En el cas dels quinquennis i sexennis estem pendent de sentència, que afectaria totes les universitats catalanes.
    2. La quota patronal no es pot deduir de les retribucions:. La resolució d’Inspecció de Treball ens dona la raó en la exigència de què la Universitat no carregui la quota patronal als contractes Maria Zambrano i Margarita Salas, si bé en aquest cas cal que es realitzin denúncies individuals per aconseguir els efectes retroactius. Escriu-nos i t’assessorarem!

    Com veus, la casuística és molt variada i els problemes poden sorgir a tots els nivells. És molt important que les dificultats arribin als representants del professorat. Sense informació, no podem fer bé la nostra feina. Treballem conjuntament? 

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Temps Complexos Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt