• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 9 de juny del 2022

    26 abril dia de la visibilitat lèsbica


     

    Avui dimarts 26 d'abril és el Dia de la Visibilitat lèsbica, una celebració que a l'Estat Espanyol i a diversos països del món se celebra des de l'any 2008. Aquesta data té com a objectiu visibilitzar aquest col·lectiu i manifestar la importància que les dones lesbianes tinguin cabuda i siguin visibles als espais públics, exigir la plena igualtat de drets i reclamar que es tinguin referents de dones lesbianes en tots els àmbits, i no només dins de l'activisme pels drets LGTBIQ+. 

     

    Encara hi ha moltes lesbianes que no s'atreveixen a viure la seva vida de manera oberta i lliure; aquesta situació és el resultat d'una societat que encara no respecta les opcions sexuals de les persones i, encara menys, de les dones. Si per ser dones ja portem la càrrega de la discriminació en molts àmbits, per ser dones lesbianes aquesta càrrega és doble. 

     

    "la majoria de dones lesbianes continuen ocultant la seva orientació en el treball". 

     

    Pel que fa concretament l'àmbit laboral, 1 de cada 4 dones lesbianes, trans o bisexuals ha patit algun tipus de discriminació a l'àmbit laboral derivada de la seva pertinença a una família LGTBI. Així es desprèn d'un estudi realitzat per FELGTB, en el marc de l'any temàtic Feminismes, Igualtat i Drets Humans. També revela que a un 35% d'aquestes dones, encara li resulta difícil parlar sobre la realitat de la seva família a la feina. A més, segons dades orientatives d'aquesta investigació, gairebé la meitat de les dones del col·lectiu (un 46%) ha patit bromes, crítiques o murmuracions al seu espai laboral sobre la seva família. 

     

    Des de CCOO demanem crear espais segurs i cridem a tothom a denunciar qualsevol situació de LGTBIfòbia. 

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: 26 abril dia de la visibilitat lèsbica Rating: 5 Reviewed By: Leandro
    Amunt