• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    diumenge, 7 de juliol del 2019

    PAS: intervenció al Claustre UB, 4-7-2019



    Claustre 4.7.2019
    César Marín - grup claustrals DEFENSEM LA P(UB)BLICA PAS-CCOO

    Senyor rector,

    Estem en el tercer any del seu mandat, i no anem be amb el PAS... Malgrat les esperances inicials, vostè no està sent proper al PAS, i per això llegint el seu informe sembla que les problemàtiques del PAS o no existeixen o van per bon camí... certament sempre es fan coses positives, però, el seu informe és decebedor. No entraré al detalls de totes les problemàtiques (Comissions de serveis, concursos endarrerits, teletreball,...). Em centraré, per qüestió de temps per parlar de la situació de la Relació de Llocs de Treball del PAS (RLT).

    Segons el seu informe, s’estan fent modificacions de la RLT, suposadament negociades amb els òrgans de representació del PAS (CE i JP),... i estan treballant en reformes estructurals. Tanmateix la realitat és molt diferent:

    En el cas de les reformes estructurals, els i les representant del PAS no tenim cap informació, i molt menys se’ns ha consultat.

    En el cas de les modificacions de la RLT fonamentalment es podria dir que són les modificacions de la gerència de la UB. En contra del parer de representants del PAS, tant dels sindicals, com dels institucionals (Consell de Govern, etc.). I així, la gerència porta endavant les seves prioritats, com ara la pujada de sou de 6 “personal eventual”, o la pujada de sou d’un 15% del gerent... i altres modificacions puntuals, bàsicament concretades en caps... però no hi ha cap planificació ni proposta de criteris conegudes que afectin al conjunt del col·lectiu.

    Així, anys rere any, continuen sense cap implantació negociada dels Plans d’Ordenació aprovats al 2016. No s’ha modificat ni negociat res. En aquests moments, amb més de tres anys del seu mandat, ens trobem que continuen sense resoldre els greus problemes de la manca d’una RLT que reflecteixi la situació real, i continuem sense solucionar la manca de reconeixement, els greuges, la carrera professional...

    A tall d’exemple:

    - El CRAI. No només no s’ha fet la reforma de les estructures, sinó que encara s’han degradat més, alhora que pateix una mancança de personal evident.
    Tampoc s’ha solucionat la problemàtic del règim jurídic d’un bon nombre de places, ni s’ha solucionat el greuge sagnant de l’equiparació retributiva dels llocs de cap de setmana

    - Departaments. Encara està pendent de fer-se la reforma administrativa, tot i que sí que es fa fer la reforma acadèmica

    - Secretaries d’estudiants. Tot i haver-se implantat “Bolonya”, no s’ha fet l’esperada i necessària reforma administrativa

    - Punts d’informació i logístics, continuen gairebé igual, sense una mínima estructura de promoció

    - I d’altres molts: Oficines de recerca, oficines d’afers generals, àrees transversals, etc.

    CCOO-UB considerem que cal negociar criteris de modificació de la RLT amb els i les representants sindicals (comitè d’empresa de PAS i Junta de PAS), i cal concretar un procediment i uns terminis. Així mateix cal prioritzar la solució dels greuges, la manca de reconeixement, la manca de reestructuració organitzativa en llocs que ja s’han fet canvis acadèmics i la promoció dels llocs baixos i mitjos, entre d’altres.

    No vull acabar sense fer esmen a un tema de màxima prioritat per al PAS funcionari, i que suposa un gran greuge. Em refereixo a l’equiparació de retribucions. Senyor rector, se li van lliurar prop de 700 signatures de companyes i companys de PAS funcionari amb la reclamació de l’equiparació i encara no em encetat cap negociació sobre aquest tema que, a més, com a efecte col·lateral, afecta a un col·lectiu fortament feminitzat i que per tant també acaba afectant, encara que sigui indirectament, en la bretxa salarial.

    Senyor rector, ens trobem avançats en el seu tercer any de mandat...

    Salutacions,

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: PAS: intervenció al Claustre UB, 4-7-2019 Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt