• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 25 de juny del 2020

    CCOO guanya dues demandes que afecten personal investigador

     

    Els Tribunals donen la raó a CCOO en dues demandes que afecten el personal investigador
     
    CCOO ha aconseguit dues importants victòries judicials que beneficien al personal investigador, especialment al personal en formació.
     
    D'una banda, el Tribunal Suprem ha estimat el recurs de CCOO i ha declarat la nul·litat de l'apartat tercer de l'art. 7 del RD 103/2019 que permetia el prorrateig de les quantitats a percebre en els quatre anys del contracte predoctoral. Concretament, en permetre el prorrateig d’aquestes quantitats incomplia el caràcter mínim dels percentatges anuals de retribució fixats en la Llei de Ciència i Tecnologia (56% els dos primers anys, 60% el tercer i 75% el quart). Des de CCOO exigim, al més aviat possible, l'aplicació dels percentatges de salaris contemplats en la Llei de la Ciència a totes les investigadores i tots els investigadors predoctorals.
     
    D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha estimat la demanda de CCOO i reconeix el dret del personal investigador a l'actualització del seu salari de la mateixa manera que es fa a la resta d'empleats públics. En la seva resolució, el Tribunal estableix que el personal investigador contractat laboral es troba inclòs en l'àmbit d'aplicació de l'I Conveni del PDI Laboral de les Universitats Públiques de Madrid per als anys 2018, 2019 i 2020, i desestima l'argumentació de les universitats que pretenia els investigadors amb càrrec a programes no estaven inclosos en l'àmbit d'aplicació del conveni. A partir d'aquí, la sentència declara que el personal investigador té el mateix dret que la resta d'empleats públics a veure actualitzades les seves retribucions en els mateixos percentatges i amb els mateixos criteris d'aplicació que  qualsevol altre    treballador  d'aquestes    universitats. Malgrat que aquesta sentència pot ser recorreguda en una instància superior i que les universitats ja han anunciat la presentació de recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, des de CCOO estudiarem els efectes que aquesta sentència ha de tenir sobre el personal investigador contractat amb càrrec a programes.
     
    Totes dues sentències se sumen al procés judicial que enfronta CCOO amb les universitats públiques catalans en relació a l'aplicació automàtica del quart any de contracte del personal investigador en formació.
     
    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: CCOO guanya dues demandes que afecten personal investigador Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt