• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  divendres, 18 de maig del 2018

  Anem a la Vaga de PDI UB  CCOO-UB dóna suport a la Vaga de PDI del dia 24 de maig, i a d’altres mobilitzacions convocades pel Comitè d’Empresa (PDI laboral) i per la Junta de Personal (PDI funcionari).

  Al llarg d’aquest curs acadèmic hem constatat l’agreujament de les precàries situacions que pateix bona part del col·lectiu del PDI (funcionari i laboral). La situació actual d’ofegament pressupostari per part de la Generalitat de Catalunya,  la manca d’una política de plantilles adients i del respecte a l’autonomia universitària està portant al col·lapse a la Universitat de Barcelona. 

  Aquesta situació l’està patint directament el PDI de la UB. Es continua amb la utilització fraudulenta de la figura del professorat associat i es generen borses de precarietat laboral, alhora que s’impedeix el relleu generacional.

  CCOO continuem demanant:

  -       Identificar la plantilla dels departaments amb la descripció de tot tipus de categoria de professorat.

  -       Plantejar expectatives reals per a transformar les places de professorat associat amb feines estructurals a places de professorat a temps complet dins de la carrera acadèmica.

   -       Estudiar el relleu generacional per evitar la pèrdua del lideratge docent i investigador de la Institució, que de no posar-hi remei esdevindrà en la mort lenta de la Universitat de Barcelona..


  Podeu llegir les reivindicacions i accions previstes de Comitè d’Empresa de PDI i Junta de PDI més avall o fent clic aquí. També trobares el cartell aquí.


  DIJOUS 24: VAGA A TOTA LA UB

  MANIFESTACIÓ 12h Pl. Universitat

  DILLUNS 28: VAGA AL CAMPUS DIAGONAL

  12H DIAGONAL, CONCENTRACIÓ

  DIMARTS 29: VAGA AL CAMPUS MUNDET

  DIMECRES 30: VAGA ALS CAMPUS CENTRAL I RAVAL

  12H PL. UNIVERSITAT, CONCENTRACIÓ

  Reivindicacions de CE i Junta PDI:

  ·         Que es reobri d’una manera efectiva la taula de negociacions per regularitzar els falsos associats.
  ·         Que es millorin les condicions laborals de tots els associats amb l’aplicació immediata de l’escala salarial màxima i que s’elimini el greuge comparatiu salarial que pateixen, en relació a la resta de figures del personal docent i investigador.
  ·         Que es reconegui l’existència de contractació fraudulenta de professorat temporal (falsos associats i falsos interinatges) que cobreix tasques estructurals i que no es faci cap acomiadament (en forma de no renovació o reducció de contracte).
  ·         Que s'implementin plans d’estabilització els investigadors i investigadores predoctorals, postdoctorals, col·laboradors, lectors i agregats interins a jornada completa.
  ·         Que s’obri una taula de negociacions per resoldre els greus problemes laborals que tenen els i les  investigadores predoctorals.
  ·         Que s’enllesteixi urgentment l’elaboració de la relació de llocs de treball i s'aprovi amb l'acord previ i vinculant de les Seccions departamentals, el Comitè d'Empresa de PDI-laboral i la Junta de PDI-funcionari.
  ·         Que es posi fi a la implementació del punt cinquè de la normativa del PDA, que des del curs 2017-18, s’ha materialitzat en l’aplicació del Reial Decret-Llei 14/2012 del govern del PP en el sentit d'augmentar la docència del professorat a jornada completa a 32 crèdits i per tant més hores.
  ·         En el camí de l’estabilització del professorat de la UB ha de ser una via principal i irrenunciable la convocatòria anual de places de TU i de CU funcionaris, en la mateixa quantitat que les jubilacions produïdes durant l’any anterior.

  Tal i com es va assenyalar en el recent full informatiu de la JPDI de maig de 2018, denunciem la ingerència del govern de Catalunya en la vida universitària, i la pèrdua gradual de l’autonomia universitària (nomenament de tribunals des d’instàncies polítiques, obligació de treure certs tipus de places autonòmiques anorreant les estatals, entre d’altres). Demanem explícitament que els implicats en la convocatòria de noves places tinguin la llibertat d’escollir la via d’estabilització preferida, la funcionarial o la contractual, una llibertat que se’ns nega repetidament per motius polítics, ben aliens a la vida acadèmica i universitària, amb tradició d’autonomia

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Anem a la Vaga de PDI UB Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt