• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 21 de desembre del 2021

    Calendari laboral 2022

    23-11-2021



    Finalitzades les reunions de negociació del Calendari Laboral 2022 entre la UB i el Comitè d’Empresa i la Junta de PAS, s’ha arribat a un acord global signat per ambdós òrgans unitaris, el Calendari laboral 2022 i aspectes complementaris (aquest document ha estat signat també per les Seccions Sindicals CCOO i UGT) 

      

    Amb aquest calendari s’aplica íntegrament a tot l’any, per primera vegada des de les retallades,  la jornada de 35 hores (1462h anuals) que es va recuperar aquest 2021. Dels aspectes més rellevants destaquem: 

     

    ·         La UB ha acceptat que el gaudiment dels dies d’afers propis sigui “per hores”, tant els 6 dies (42 hores) de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), com els dies addicionals per antiguitat. 

     

    ·         La UB ha acceptat que que el tancament d’estiu aquest any coincideixi en dilluns, el dia 1 d’agost. 
     

    ·         Bossa d’hores de conciliació: 30h 30m (equivalent a 4 dies i 2h 30m, calculat segons disposa el punt 2n de l’acord sobre la jornada laboral del PAS
     

    ·         22 dies hàbils de vacances (EBEP) 
     

    ·         Dies addicionals per antiguitat: et recordem el còmput dels dies addicionals d’afers propis i de vacances que et corresponen, segons la teva antiguitat, i que pots comprovar fàcilment en la següent taula (acord de la Mesa d’Universitats 10.11.15 sobre els afers propis addicionals:, i acord de la  Mesa Universitats 6.7.16 sobre vacances addicionals,) 
     

    ·         Mes de Juny i de l’1 al 10 de setembre: el PAS laboral amb jornada flexible o especial i el PAS funcionari amb jornada bàsica de matí o tarda, pot fer jornada continuada.   
     

    ·         Juliol i agost: la jornada es redueix mitja hora diària i es pot fer jornada continuada.   
       

    ·         Es concreta que es tancaran 5 dies per motius d’estalvi: 7 de gener i 27, 28, 29 i 30 de desembre. Així mateix es tanca el període de vacances de l’1 al 21 d’agost (14 dies hàbils de vacances). Tanmateix en aquesta ocasió no hi ha tancaments els dies anteriors a “reis”, si be es redueix 2h el 5 de gener. 
     

    ·         Es fan diferents aclariments relatius a la compensació de dies de treball obligatori durant els períodes de tancament (1,5 dies per cada dia de treball) 

     

    Resum de dies “propis”: 6 dies EBEP, 5 de tancament, 4 dies 2h 30 minuts de la bossa, 2 hores del 5 de gener, fa un total de 15 dies 4 hores i 30 minuts. Aquest còmput de dies i hores lògicament varia cada any, entre d’altres coses segons com cauen els festius oficials, però sense sobrepassar el còmput global de 1462h. Tot això sense tenir en compte els dies addicionals que corresponen individualment per antiguitat (afers propis i vacances) 

     

    Recordatoris relatius a l’acord per al retorn de les 35 hores al PAS de la UB (29.1.2021): 

     

    ·         flexibilitat horària   
    Amb , al punt 3r es contempla la possibilitat d’acumular 2,5h setmanals, amb un màxim de 13 hores que cal regularitzar semestralment. Per tal de poder fer un control senzill d’aquestes variacions, malauradament RRHH ens continua informanat que estaven treballant en una aplicatiu específic a introduir al Perseu, però hores d’ara encara no està operatiu.   

    ·         Negociacions dels acords de jornada i horaris del PAS i del Manual de vacances i permisos: 
    A les disposicions addicionals primer i segona es va establir, a petició de RRHH, que en 6 mesos s’havia de negociar els respectius acords de jornada i horaris (PAS funcionari i PAS laboral) i el Manual de vacances i permisos. Malauradament les negociacions encara no s’han encetat. 


    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Calendari laboral 2022 Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt