• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 21 de desembre del 2021

    Judici contra la UB per incomplir retribucions Predocs PIF

     4-6-2021



    Ahir va tenir lloc la vista del judici contenciós administratiu per la demana que la Secció Sindical de CCOO-UB vam realitzar contra la UB, per incompliments salarials (triennis i increments salarials) amb els contractes predoctorals. 

     

    L’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF) estableix, entre d’altres aspectes (com el 4t any que no aplica la UB), els percentatges salarials aplicables als contractes predoctorals, prenen com a referència mínima la categoria corresponent al Grup 1 del personal laboral del Conveni Únic del personal laboral de l’Administració General de l’Estat. 

     

    A més, el personal investigador es troba inclòs al I Conveni de personal docent i investigador de les universitats públiques catalanes, per la qual cosa també hi ha altres aspectes que els afecten, com ara els triennis per antiguitat o els increments salarials del personal de les Administracions Públiques. 

     

    Tanmateix la UB no va procedir a realitzar els pagaments dels increments oficials des de l’entrada en vigor de l’EPIF (el 0,25% amb efectes de juliol de 2019 i el 2% amb efectes de gener de 2020). Tampoc està pagant els corresponents triennis, tot i que al Consell de Govern d’octubre de 2019 es va afirmar que ho farien. 

     

    Davant d’aquesta situació CCOO-UB, l’any passat vam presentar una demanda, que va tenir un fallit Acte de Conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya, i ahir va tenir lloc la vista del judici, en el que la UB s’ha ratificat en la no aplicació dels esmentats increments salarials, i té previst continuar recorrent a altres instàncies judicials si perden el judici. 

     

    Constatem doncs, una vegada més, com la UB prefereix continuar menystenir a uns dels col·lectius més precaris, en lloc de fer esforços per protegir-los. 

     

    Notícia al Twitter:  

    https://twitter.com/CCOOUB/status/1400431829690339329?s=20 

     

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Judici contra la UB per incomplir retribucions Predocs PIF Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt