• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dijous, 14 de novembre del 2019

    PIF: novetats retributives i recordatori de drets



    Personal Investigador en Formació (PIF)



    Increment de retribucions EPIF: a la Nòmina corresponent al mes d’octubre, la UB va començar a pagar al personal investigador en formació (PIF) els increments retributius previstos a l’EPIF. Aquest mes de novembre es faran la resta de pagaments. Tanmateix, no ha estat aplicat l’increment del 0,25%, amb efectes de l’1 de juliol, corresponent a un increment addicional que s’aplica a la resta del personal. Amb l’EPIF les retribucions venen referenciades al Conveni de  l’Administració General de l’Estat i per tant també aquest 0,25% se’ls aplica. L’explicació donada pel Gerent va ser que no ho podia fer... perquè no s’havien actualitat les taules!

    CCOO-UB exigim que, encara que no és una gran quantitat, s’apliqui a tot el col·lectiu de PIF afectat.


    Triennis: al darrer Consell de Govern de la UB, el gerent va afirmar que es pagarien a les persones que ho sol·licitin, i que tinguin 3 anys d’antiguitat. Això és un bona notícia, desprès de temps denegant aquest pagament, i que fins i tot vam tenir que portar a judici algun cas particular.

    Important: el pagament del triennis no es farà d’ofici. Cal que ho demaneu! (hi ha un model d’imprès que heu emplenar)


    Increments anteriors a l’EPIF: anys 2018 i 2019. La UB continua sense reconèixer aquest dret. El mateix succeís amb la indemnització per finalització de contracte.

    Cal que, si no ho heu fet, enviar una petició per registre, pel tema de la prescripció (1 any)


    4t any: la UB continua sense aplicar-ho adduint manca de pressupost... en lloc d’aplicar l’EPIF i reclamar-ho a les corresponents Administracions. En aquest cas és molt important que feu la petició el més aviat, és a dir, sense esperar a finalitzar el 3r any.

    Més avall, i com a recordatori, pots llegir la informació més detallada que vam enviar el 16 de setembre.



    De: Comissions Obreres
    Enviado el: lunes, 16 de septiembre de 2019 9:45
    Asunto: Situació actual PIF i reclamacions a la UB


    Companya, company,

    Com et vam informar, desprès d’anys de reivindicacions i negociacions, finalment el 15 de març es va publicar l’EPIF (Estatut del Personal Investigador en Formació) i és  d’obligat compliment des del següent dia. CCOO vam fer una valoració positiva, tot i que el redactat final conté algunes modificacions i incerteses respecte de la proposta prèvia. Tanmateix la UB ha anat fent el “ronso” i en algunes aspectes no ho preveu aplicar.

    Situació actual de l’aplicació de l’EPIF a la UB

    -          Retribucions EPIF

    CCOO: amb efectes de la publicació de l’EPIF, la retribució ha de garantir-se a tot el personal investigador, independentment del finançament extern que pugui rebre l'entitat contractant, tant si és pública com a privada.

    UB: s’ha compromès en diferents àmbits i reunions a fer el pagament dels increments retributius en el mes d’octubre. Encara que sigui amb molt de retard, en principi això sí es complirà i s’aplicarà també als que depenen de fons públic d’altres institucions (Generalitat i Ministeri). No ho concreta en el cas d’entitats privades.

    -          Pròrroga pel 4t any

    CCOO considerem, tal com diu l’EPIF, que quan el contracte s'hagués concertat per una durada inferior a quatre anys, es considerarà prorrogat automàticament fins a completar la seva durada màxima sempre que la persona treballadora continuï desenvolupant les activitats objecte del mateix i no existeixi un informe desfavorable i motivat d'avaluació. 

    El més habitual és que els estudis de doctorat s’allarguin més de 3 anys, i la pròrroga contractual no ha d’estar vinculada per la durada del programa de finançament, intern o extern, del qual pugui ser beneficiària l'entitat contractant. 

    UB: malgrat la previsió de l’EPIF, la UB no ho contempla fer efectiu. Addueix principalment problemes pressupostaris i, també diu que no li afecta si el contracte estava signat amb finalització prevista per 3 anys.

    Altres situacions del PIF a la UB

    -          Retribucions general de 2018 i 2019 (abans de l’EPIF)

    Els increments generals efectuats a treballadors i treballadores de les universitats públiques de Catalunya no ha estat aplicat als PIF. CCOO considerem que tens dret a demanar-ho, en el termini d’un any des de què es van aprovar. Aquests increments van suposar amb caràcter general un 1,75% al 2018 i un 2,25% al 2019.

    -          Predoctorals de 4t any: dret a 1 trienni

    Atès que el personal investigador en formació està recollit al Conveni Col·lectiu de les universitats publiques, tens dret a cobrar 1 trienni. Tanmateix la UB no ho esta fent efectiu.

    -          Finalització de contracte

    Tens dret a rebre una indemnització per finalització de contracte com altres contractes laborals temporals, segons el que estableix l’ET. Tanmateix la UB no ho esta fent efectiu.

    Informació per a possibles demandes

    A banda de les accions de pressió que hem fet i que caldrà continuar realitzant, des de CCOO-UB farem una recopilació de situacions individuals per assessorar i per, si és el cas, fer les corresponents  demandes per a diferents conceptes:

    -          retribucions EPIF
    -          pròrroga 4t any
    -          retribucions preEPIF (2018 i 2019)
    -          1 trienni pel 4t any
    -           Indemnització per fi de contracte

    Per tot això, si estàs d’acord, ens hauries d’enviar la següent informació

    1-      Indicació de la durada i tipologia dels diferents contractes predoctorals amb la UB

    2-      En el cas de què aquest any acabis el 3r any, cal un document que acrediti que continues amb el projecte actual. Per exemple una notificació de la Comissió de seguiment del doctorat,...


    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: PIF: novetats retributives i recordatori de drets Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt