• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 21 de desembre de 2021

    Acord marc per al desenvolupament del teletreball del PAS

     14-07-2021    La prestació de serveis en la modalitat de Teletreball ha estat inclosa recentment en la legislació laboral, arran de la pressió i de la negociació col·lectiva de CCOO i UGT en l’àmbit estatal. 

     

    Després d’una negociació llarga i complexa, CCOO i UGT hem aconseguit signar l’Acord marc per al desenvolupament del teletreball del PAS a les universitats públiques de Catalunya en el marc de la Comissió Negociadora del Teletreball del PAS (delegada de la Mesa d’Universitats).  

     

    Aquest Acord representa un avenç important i no és un tema menor perquè garanteix en el nostre sector el dret al teletreball, una eina important per millorar la qualitat de treball i de vida i per contribuir als objectius de sostenibilitat i de cura del medi ambient. UGT i CCOO ho considerem com a un primer pas en l’objectiu de situar les Universitats en el s.XXI, en la seva transformació digital i organitzativa, impulsar una nova cultura del treball que permeti una gestió més flexible basada en el marc de confiança amb les treballadores i els treballadors i garantir el dret de la ciutadania a relacionar-se amb l’administració per mitjans electrònics. D’altra banda, UGT i CCOO considerem que l´ús i l’aprofitament de les noves tecnologies a les universitats públiques ha de permetre avançar en la implantació de noves formes de gestió del temps de treball i de la reforma horària. 

     

    Com a representants dels interessos col·lectius ens preocupen aspectes fonamentals: les mesures de seguretat i salut laboral, les situacions excepcionals de teletreball relacionades amb la conciliació́ familiar, l’estat de salut de les persones treballadores, la ciberseguretat, així com els criteris i la forma d’establiment del teletreball. 

     

    Com a element de garantia, l’Acord inclou una comissió́ de seguiment, amb participació sindical, amb l’objectiu d’adoptar millores i corregir les deficiències que es puguin produir en l’aplicació de mesures de teletreball a les Universitats. 

     

    És un Acord marc, que caldrà desenvolupar a cada universitat i garanteix, com a mínim: 

     

    • Que el teletreball serà voluntari. 
    • Que es podran fer fins a 3 dies setmanals de teletreball (amb la possibilitat de fer, fins i tot, més dies per a situacions singulars). 
    • Que, en el termini màxim de 6 mesos, hi haurà una convocatòria oberta de teletreball en cada universitats en la que hi podrà participar el PAS que vulgui. 
    • Que hi haurà una Comissió de seguiment i garanties, formada, de manera paritària, per representants sindicals i de gerència, per evitar discrecionalitats o biaixos entre serveis i unitats.  
    • Que les universitats han de dotar a les persones teletreballadores de l'equipament necessari per teletreballar i que han de prioritzar les compres d'equipament -ordinadors portàtils- per respondre al major nombre possible de sol·licituds de teletreball. 
    • Que les persones teletreballadores tindran els mateixos drets (formació, etc.) que el PAS que treballa presencialment. 
    • Que les persones teletreballadores tindran dret a la desconnexió digital. 
    • Que l'avaluació de riscos laborals tindrà en compte les riscos específics d'aquesta modalitat de treball (riscos psicosocials, ergonòmics i organitzatius). 

     

    És per tot això que CCOO i UGT emplacem a les universitats públiques a posar en marxa, de manera immediata, els mecanismes interns a cada universitat per implementar-lo al més aviat possible, de manera que les treballadores i els treballadors de la universitats públiques catalanes puguin fer efectiu el dret a prestar els seus serveis en la modalitat del teletreball.  


     


                                                                


     


    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Acord marc per al desenvolupament del teletreball del PAS Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt