• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 21 de desembre del 2021

    Reunió de CCOO-UB amb la UB per tractar les pròrrogues predoctorals i altres temes

    26-3-2021



    Com et vam avançar al correu anterior, ahir va tenir lloc una reunió amb diferents membres de l’equip rectoral, per tractar sobre la petició de la Secció Sindical de CCOO-UB per negociar la pròrroga del 4t any dels contractes predoctorals que finalitzen al 2021, amb càrrec a una part dels romanents dels fons retributius addicionals (0,55% de la massa salarial) encara no utilitzats aquest any. 

     

    Tot i que aquestes possibles pròrrogues no solucionen el problema estructural de fons, per la manca de major finançament per part de la Generalitat de Catalunya, CCOO vam plantejar analitzar les diferents opcions que es poden considerar una vegada sapiguem la quantitat a la que pugen els romanents no utilitzats des de l’1 de gener. Com a primera mesura, i a la espera del que es pugui acordar respecte la utilització del 0,55% a la Mesa d’Universitats del proper dia 21 d’abril, vam demanar prorrogar el 4t any dels contractes que finalitzaran el proper 31 de març. La postura de la UB ha estat inamovible i no es mostra disposada a utilitzar diners d’aquests romanents, adduint que ja porten molta depesa en contractes i prorrogues pels quals no reben finançament. Finalment CCOO hem manifestat que quan s’hagin de negociar la destinació del 0,55% tornarem a plantejar la problemàtica. 

     

    Altres temes d’interès tractats a la reunió: 

     

    • Pròrrogues de 3 mesos als contractes de l’últim any que finalitzen abans del 2 d’abril, derivat del Reial Decret relatiu a mesures del Covid-19. 

     

    La UB reconeix que s’haurien pogut fer pròrrogues de més durada, tal com està previst al RD (durada de l’estat d’alarma i fins a 3 mesos més) però han contestat que no tenen obligació ni ningú els finança les pròrrogues. Per tant van considerar que només podien assumir la despesa de 3 mesos. 

     

    • Pròrrogues de 5 mesos als contractes que finalitzen entre el 2 d’abril de 2021 i l’1 d’abril de 2023 (no cal que siguin del darrer any), derivat del nou Reial Decret (encara no publicat però que ja et vam avançar la noticia en altre correu) relatiu a mesures del Covid-19 

     

    La UB es compromet a aplicar-ho als contractes derivats de convocatòries pròpies. Respecte de les convocatòries de fons de la Generalitat, estan a l’espera de saber si els finançarà. 

     

    • Convocatòria UB 2021, per 4 anys 

     

    La UB es compromet a que la propera convocatòria de contractes predoctorals tindran la previsió de fer-ser fins a 4 anys. 

     

    • També hem aprofitat la reunió per parlar d’altres problemàtiques que afecten, entre d’altres, al col·lectiu contractat predoctoral, com és el cas de l’incompliment que es realitza en alguns llocs respecte de la dedicació docent, la possible implantació d’una figura de “defensor/a” i la necessitat de què es faci un seguiment per part de la UB. En aquest sentit la UB ha mostrat total sintonia i afirma que està treballant per poder solucionar-ho. 

    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Reunió de CCOO-UB amb la UB per tractar les pròrrogues predoctorals i altres temes Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt