• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 21 de desembre del 2021

    Continuem la campanya pel 4t any de doctorands PIF

    23-11-2021


     

    Com et vam informar la setmana passada, ja hem realitzat les primers converses amb diferents grups parlamentaris (de moment amb ERC, Socialistes i En Comú) i tenim prevista aquesta setmana amb el director general de recerca de la Generalitat de Catalunya, per explicar la nostra petició per incloure una partida específica per a aconseguir la pròrroga del 4t any dels contractes predoctorals PIF.

     

    La situació de les i dels predoctorals a les universitats públiques catalanes és insostenible, sovint finalitzen el seu contracte abans de la finalització de la seva tesi doctoral, per la qual cosa han de continuar fent el mateix però sense contracte. Aquesta situació està provocada, principalment, per no aplicar-se la pròrroga del 4t any, precaritzant encara més el sector, atès que el 4t any suposaria per al personal investigador en formació, unes retribucions més dignes (el 75% de la categoria de grup 1 del Conveni estatal) i, tindria una afectació directa a les percepcions de l’atur. Aquesta situació d’atur de les nostres joves investigadores i investigadors és força habitual per la mancança estructural d’un sistema que posa “pals a les rodes” a la continuïtat de la carrera acadèmica i investigadora. La situació és insostenible, els i les joves predoctorals continuen sent maltractats per part dels organismes dels que depenen, suportant les carències i la manca d’equiparació de drets laborals amb la resta de treballadors i de treballadores de les universitats.

     

    Recordem que coincidint amb l’inici del debat dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, hem reprès la campanya per a la recollida de signatures i adhesions al manifest per demanar la dotació d’una partida pressupostària en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya que permetin la pròrroga del 4rt any previst a l’Estatut del Personal Investigador en Formació de Catalunya.


    UNEIX-TE!  

    https://4anypif.blogspot.com/

    Llegeix el manifest | Signa'l a bit.ly/Signo4anyPIF 

     

     



    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Continuem la campanya pel 4t any de doctorands PIF Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt