• Novetats

    Amb la tecnologia de Blogger.
    dimarts, 21 de desembre del 2021

    Decret 14/2021, exigim l'aprovació de l'oferta pública per a l'estabilització

     1-12-2021



    CCOO fa molts anys que denunciem les elevades taxes de temporalitat a l’Administració pública que, a més de provocar una situació gravíssima de precarietat i d’incertesa laboral als treballadors i treballadores, comporta una disminució de la qualitat del servei públic per la constant rotació de personal.  

     

    Per fer front a aquesta situació es van assolir dos acords per a l’ocupació, al 2017 (afectava PDI d’universitats) i al 2018 (afectava al PAS de les universitats) que van permetre fer aprovar Ofertes Públiques per a l’estabilització. Arran d’això es van realitzar diferents convocatòries, i en algunes universitat ja estan concloses. 

     

    De la mateixa manera, al juliol d’enguany, CCOO vam arribar a un acord amb el govern de l’Estat en el que, respectant el marc legal establert, es fixava reduir la temporalitat al 8% mitjançant la convocatòria d’uns processos selectius que garantissin les condicions més adients per a les persones interines, donant més pes al temps de serveis prestats i fent possible que les proves no fossin eliminatòries. A més a més, gràcies a la pressió de CCOO, també vam aconseguir incloure en aquest acord una penalització a les administracions en forma d’indemnització per a les persones que no superessin l’oposició, tot garantint la seva permanència a la borsa de treball. L’objectiu últim d’aquestes indemnitzacions era, i continua sent, que les administracions assumissin el caràcter estabilitzador dels processos selectius.  

     

    El tràmit parlamentari del Reial Decret 14/2021 que incorporava aquest acord n’està comportant alguns canvis produïts per les esmenes dels grups parlamentaris i estarem atents a veure el text final per tal de què es pugui aplicar també a les universitats. 

     

    Pel que fa a les previsions del Reial Decret, cal destacar que s’obre un nou procés d’estabilització, i cal aprovar una tassa addicional que inclogui places estructurals, estiguin o no dintre de les relacions de llocs de treball, que hagin estat ocupades de forma temporal ininterrompudament al menys 3 anys anteriors a 31 de desembres de 2020. Aquest ofertes públiques addicionals s’han d’aprovar i publicar en el DOGC abans de 31 de desembre de 2021. Amb aquest procés s’ha d’aprofitar per fer aflorar totes les places en situacions irregulars, com ara, els casos de “fals” professorat associat, el personal indefinit no fixe, etc.  En aquest sentit, des de CCOO: 

     

    Exigim a les universitats que publiquin, el més aviat possible, totes les places susceptibles d’estabilització, a més a més de, en cas necessari, una dotació extraordinària de places per erradicar d’una vegada els alts nivells de temporalitat. I no acceptem que s’utilitzi com a excusa l’històric infrafinançament de les universitats públiques, doncs ni pot recaure la responsabilitat en el propi personal que pateix aquesta situació, ni es pot incomplir el previst a la llei. 

     

    Interpel·lem l’administració per a què obri un procés de negociació que permeti contemplar els diferents escenaris que poden donar-se un cop s’hagi aprovat definitivament la llei de reducció de la temporalitat en les administracions públiques, de manera que sigui possible a partir d’aquell moment avançar ràpidament en la posada en marxa dels processos d’estabilització. 

     


     

     


    • Comenta a Blogger
    • Comenta a Facebook

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Item Reviewed: Decret 14/2021, exigim l'aprovació de l'oferta pública per a l'estabilització Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Amunt